Vesa Nokka mukana matematiikan Olympiadien mestaruustaistossa

0
Tällaisiakin tehtäviä kisassa on. Vesa Nokka on ratkaissut tehtävän, mutta ihan kaikilta se ei suju.
Tällaisiakin tehtäviä kisassa on. Vesa Nokka on ratkaissut tehtävän, mutta ihan kaikilta se ei suju.
Tällaisiakin tehtäviä kisassa on. Vesa Nokka on ratkaissut tehtävän, mutta ihan kaikilta se ei suju.

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran koulun yhdeksättä luokkaa käyvä Vesa Nokka on toinen niistä nuorista, jotka edustavat Suomea Tartossa ensi lauantaina järjestettävässä peruskoululaisten matematiikan Olympiadeissa. Tie sinne aukeni valtakunnallisen Neljän tieteen kisan kautta. Vesa oli peruskoululaisten kilpailun toiseksi paras suomalainen osallistuja.

Vesa on harjoitellut huhtikuun toisena päivänä olevaan koitokseen lähinnä itsekseen. Tartossa on edessä erilaisia toisen asteen yhtälöitä, annettujen kaavojen sovellusta, logiikkatehtäviä sekä erilaisia kirjallisia tehtäviä.

Vesa kokee olevansa vahvimmillaan kirjallisissa ja logiikkatehtävissä. Hankalimmiksi hän kokee puhtaan algebralliset tehtävät.

–Esimerkiksi tämän vuoden valtakunnallisessa kokeessa oli tehtävä, jossa piti laskea, kauanko piiritetyn linnan ruokavarasto riittää, kun otetaan huomioon, että tietty määrä sotilaita kaatuu ja tietyssä vaiheessa annoksia pienennetään, Vesa kertoo.

Lue lisää 30.03.2016 lehdestä