Karvalakkimallia sovitellaan Riihikosken yhtenäiskouluun

0
Riihikosken yhtenäiskoulun suunnitteluun tuli jälleen uusia käänteitä. Uuden opinahjon pitäisi seistä tällä paikalla vuonna 2018.
Riihikosken yhtenäiskoulun suunnitteluun tuli jälleen uusia käänteitä. Uuden opinahjon pitäisi seistä tällä paikalla vuonna 2018.
Riihikosken yhtenäiskoulun suunnitteluun tuli jälleen uusia käänteitä. Uuden opinahjon pitäisi seistä tällä paikalla vuonna 2018.

PÖYTYÄ. Riihikosken yhtenäiskoulun ja luonnospiirustusten parissa jumppaaminen jatkui Pöytyän valtuustokäsittelyssä. Ehdotuksen laatinut arkkitehti sai nyt tehtäväkseen luonnostella esitettyä suoraviivaisemman ja pelkistetymmän rakennusvaihtoehdon, jotta rakentamiskustannuksia saataisiin alemmas arvioidusta kymmenen miljoonan euron tasosta.

Päätös ”karvalakkimallin katsomisesta” syntyi äänestyksen jälkeen keskustan Veikko Niittymaan esityksen pohjalta. Niittymaa totesi, että etenkin koulun kattorakenteita on pidetty turhan monimutkaisina, jopa tyrmistyttävinä.

–Maksajan näkemykset pitäisi suunnittelussa ottaa paremmin huomioon. On epäselvää, kuka tätä projektia oikein johtaa.

Kokoomuksen Sanna Pitkäsen mukaan kokoomusryhmässä on kummasteltu koulun hintaa. Valtuusto teki lokakuussa päätöksen, että Riihikosken yhtenäiskoulu saisi maksaa seitsemän miljoonaa euroa. Nyt on menty reippaasti sen yli.

Vielä tässä vaiheessa ei myöskään ole tietoa siitä, mitä Elisenvaaran yhtenäiskoulun rakentaminen maksaa.

Lue lisää 08.04.2016 lehdestä