Museopappilassa tuuletetaan harrastajataiteilijoiden teoksia

0
Harrastajataiteilija Raija Turtola toi kesänäyttelyyn useampia teoksia. Yksi niistä on vuonna 1993 tehty Ruskapihlaja-akvarellimaalaus.
Harrastajataiteilija Raija Turtola toi kesänäyttelyyn useampia teoksia. Yksi niistä on vuonna 1993 tehty Ruskapihlaja-akvarellimaalaus.
Harrastajataiteilija Raija Turtola toi kesänäyttelyyn useampia teoksia. Yksi niistä on vuonna 1993 tehty Ruskapihlaja-akvarellimaalaus.

PÖYTYÄ/Kirkonkylä. Kylvökoneen ja auton osista rakennettu Bob Marley toivottaa vierailijan tervetulleeksi Pöytyän museopappilaan. Kyösti Iitin Bob Marley -teos on vain esimakua sille, mitä pappila tänä kesänä kätkee sisäänsä.

Kesän aikana pappilassa pääsee tutkailemaan Iitin teoksen ohella myös muita paikallisten harrastajataiteilijoiden taideteoksia. Esillä on erilaista taidetta moniulotteisista taideteoksista maalauksiin ja piirustuksiin asti. Teokset Tuulettumaan -näyttelyn järjestelyistä vastaavat Pöytyän kotiseutuyhdistys ja Pöytyän kunnan kulttuuritoimi. Näyttely on osa 50-vuotiaan Pöytyän kotiseutuyhdistyksen juhlavuotta.

–Tarkoituksena on nostaa monipuolisen ja lahjakkaan harrastajataiteilijajoukon teokset framille, Pöytyän kulttuurisihteeri Taina Myllynen selvittää.

Harrastajataiteilija Raija Turtola on yksi näyttelyyn taidetta tuoneista taiteilijoista. Jo vuosia taidetta tehnyt Turtola on viime aikoina ihastunut erityisesti matsotekniikkaan, jossa useimmiten abstraktiteos valmistuu monen eri vaiheen ja kerroksen myötä. Matsotekniikan ohella näytillä on myös Turtolan stucco lustro -tekniikalla tekemiä teoksia sekä akvarelli- ja akryylimaalauksia.

Teokset tuulettumaan -näyttely Pöytyän museopappilassa kesäsunnuntaisin kello 11–14 ja sopimuksen mukaan.

Lue lisää Kesälehdestä.