Tuholaisriski kuhisee suojelumetsissä

0
Saksalantien varressa olevalla suojelualueella riittää tuulenkaatoja. Tien toisella puolella kasvaa yhteismetsän talousmetsää, jonne tuholaisilla ei ole pitkä matka. Vlile Toikan mukaan suojelumetsät tuholaisineen ovat riski talousmetsille.
Saksalantien varressa olevalla suojelualueella riittää tuulenkaatoja. Tien toisella puolella kasvaa yhteismetsän talousmetsää, jonne tuholaisilla ei ole pitkä matka. Vlile Toikan mukaan suojelumetsät tuholaisineen ovat riski talousmetsille.
Saksalantien varressa olevalla suojelualueella riittää tuulenkaatoja. Tien toisella puolella kasvaa yhteismetsän talousmetsää, jonne tuholaisilla ei ole pitkä matka. Ville Toikan mukaan suojelumetsät tuholaisineen ovat riski talousmetsille.

AURANMAA. Auranmaalaisten yhteismetsien parissa töitä tekevä yrittäjä Ville Toikka pitää suojelun piirissä olevia metsiä ongelmallisina tuholaisriskin kannalta. Tuulenkaatoja ei saa kerätä suojelualueilta pois. Tämä lisää uhkaa, että puita tappavat tuholaiset lehahtavat myös viereisen talousmetsän puolelle.
Kuusikoita tärvelevistä tuhohyönteisistä pahin kiusankappale on kirjanpainaja.

Lue lisää 22.7.2016 lehdestä