Nälkäpäiväkeräys kerätään tällä viikolla

0

AURANMAA. Nälkäpäiväkeräys alkaa torstaina ja kestää lauantaihin, tosin Karinaisten ja Kosken SPR ottavat jälleen varaslähdön ja keräävät toreilla jo keskiviikkona.

Keräyksen tuotto menee Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja ulkomailla. Tällä hetkellä apua tarvitaan muun muassa Syyriassa, jossa tarvitaan esimerkiksi terveydenhuollon palveluita nopeasti. Suomessa autetaan tulipalojen uhreja, jotka tarvitsevat apua nopeasti onnettomuuden jälkeen.

SPR:n Auran osasto järjestää keräystä ja leivän myyntiä torstaina ja perjantaina kello 10–18 ja lauantaina kello 9–13 K-Market Aurantorin, Auran Osuuspankin ja Auran Palvituotteen edessä. Lisäksi lipaskerääjiä on Salen, Maskukodin ja ABC:n pihalla.

Karinaisten osastolla leivänmyyntiä on keskiviikkona Kyrön torilla ja perjantaina Salen edessä. Myynti jatkuu lauantaina mikäli leipiä on jäljellä. Keräyslippaita jaetaan kauppoihin ja kouluille.

Kosken osaston lipaskerääjät ovat torilla keskiviikkona kello 9–12. Kauppaan ja kouluille toimitetaan keräyslippaat.

Marttilan osasto myy nälkäpäivän hyväksi hernekeittoa ja nälkäpäiväleipää Salen edessä lauantaina kello 9:stä eteenpäin niin kauan kuin myytävää riittää. Samassa yhteydessä on myös lipaskeräys. Keräys on myös koululla.

Oripään osasto järjestää keräyksen entiseen tapaan: torstaina, perjantaina ja lauantaina on lipaskerääjät paikallisen ruokakaupan edustalla. Lisäksi kolmessa liikkeessä on ”kylmä” keräyslipas.

Tarvasjoen osasto järjestää nälkäpäiväkeräyksen viemällä keräyslippaat kauppaan, huoltoasemalle, apteekkiin, pankkiin ja kouluihin.

Yläneen osasto järjestää kaksi nälkäpäivätapahtumaa: torstaina kello 10–17 Yläneen torilla paistetaan ja myydään nälkäpäivälättyjä ja lauantaina kello 9 alkaen nälkäpäiväleipiä. Lisäksi lipaskeräys on torstaista lauantaihin Salessa ja Siwassa sekä perjantaina myös yhtenäiskoululla.