Joulu tuo lisää arkivapaita ensi vuonna

0

Moni jäi kaipaamaan tänä jouluna ylimääräisiä vapaapäiviä, kun joulu sijoittui lähes kokonaan viikonlopulle. Ensi vuonna joulu tuo vähän lisää vapaita, sillä jouluaattoa vietetään sunnuntaina. Näin ollen monelle seuraava työviikko on vain kolmepäiväinen, kun maanantaina ja tiistaina vietetään vielä joulua.

Heti ensi vuoden alussa loppiainen tuo pidennetyn viikonlopun niille, jotka tekevät töitä pääasiassa arkipäivinä. Loppiaista vietetään perjantaina.

Ylimääräinen vapaa tulee myös vappuna, sillä vapunpäivä osuu maanantaille. Samoin itsenäisyyspäivä tuo monelle vapaapäivän, kun satavuotiasta Suomea juhlitaan keskiviikkona.

Kaiken kaikkiaan arkipyhiä on vuonna 2017 yksi enemmän kuin vuonna 2016.

Vielä enemmän näitä vapaita on vuonna 2018, kun kaikki kolme joulupäivää osuvat keskelle viikkoa. Vaikka jouluaatto ei olekaan varsinainen pyhäpäivä, on se kuitenkin monelle vapaapäivä töistä. Vuonna 2018 vain loppiainen osuu viikonlopulle, muuten juhlapyhät osuvat arkipäiviin.

 

 

Grafiikka: TS/Klaus Perälä.