Joulumarkkinat täyttävät Kyrön torin lauantaina

0
Viime vuonna Kyrön joulumarkkinoilla oli myynnissä monenmoista joulukoristetta – ja niin myös tänä vuonna. Kuva: AVL:n arkisto/Kiti Salonen
Viime vuonna Kyrön joulumarkkinoilla oli myynnissä monenmoista joulukoristetta – ja niin myös tänä vuonna. Kuva: AVL:n arkisto/Kiti Salonen

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön perinteiset joulumarkkinat tuovat taas lauantaina Kyrön torille markkinamyyjiä maan eri puolilta. Lions club Karinainen Kyrön järjestämien markkinoiden toripaikkojen myynnistä vastaava Jaakko Hirvensalo kertoo paikkansa ennakkoon varanneita myyjiä olleen viikon puolivälissä jo 90.

–Tämän lisäksi paikalle tulee yleensä jonkin verran myyjiä, jotka eivät ole varanneet paikkaa ennakkoon, joten eiköhän tälläkin kerralla päästä noin sataan myyjään, hän ennakoi.

Joulumarkkinoidenkin tuotto käytetään kokonaan paikallisiin hyväntekeväisyyskohteisiin eli käytännössä veteraanien ja nuorten hyväksi.

Markkinat avaa Olavi Ala-Nissilä puoli kymmeneltä, mutta ostoksille pääsee heti aamukahdeksalta. Päivän mittaan ohjelmalavalta kuullaan Elisenvaaran yläluokkalaisten esittämiä joululauluja. Luvassa on myös harmonikkamusiikkia, kun klubin tämänvuotinen presidentti Juha Simola saa esiintymisvuoron.

Iltapäivä odotetuin tapahtuman koittaa vähän ennen markkinoiden päättymistä. Kaikkien ilmaisen messuarvan palauttaneiden kesken järjestettävän arvonnan pääpalkintona on perinteiseen tapaan joulukinkku.

Kyrön joulumarkkinat lauantaina 10.12. kello 8–14 Kyrön torilla.