Kyrön temppuradalla kiertotie on päätie

0
Alikulun rakentaminen on tehnyt Kyrön tiejärjestelyistä aikamoista spagettia, mutta rauhallisuudella ja tilanteiden ennakoinnilla siitäkin selviää. Kuva: Markku Virtanen
Alikulun rakentaminen on tehnyt Kyrön tiejärjestelyistä aikamoista spagettia, mutta rauhallisuudella ja tilanteiden ennakoinnilla siitäkin selviää. Kuva: Markku Virtanen

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröntien alikulun rakentamiseen liittyvät tiejärjestelyt ovat  saaneet Kyrössä monen pään pyörälle. Liikennejärjestelyt aiheuttavat sen, että autoilijoiden luonnostaan noudattamat vilkunkäyttötavat eivät aina ole liikennesääntöjen mukaisia.

Alikulun rakennustöiden vuoksi Salen pihan kautta rakennettu kiertotie on perinyt Kyröntien aseman päätienä. Niin Huitinperäntien suunnasta, Maapohjantien suunnasta kuin Kehityksentienkin suunnasta kiertotielle pyrkiviä muistuttavat tästä varoituskolmiot.

Kiertotien päätieasema vaikuttaa myös vilkun käyttöön. Liikenneopettaja Pekka Vuoristo Auran Ajomestarista muistuttaa, että vilkkua ei käytetä, kun pysytään päätiellä, mutta sivutielle käännyttäessä sitä tarvitaan. Siksi Kyröntietä Tarvasjoen suunnasta tulevat, jotka eivät jatka kiertotielle vaan ajavat Kehityksentien suuntaan, käyttävät vilkkua, mutta kiertotielle jatkavat eivät käytä sitä.

Huitinperätietä ajettaessa tasoristeyksen yli tuleva kiertotie ja Huitinperäntie muodostavat kuitenkin risteyksen. Siinä vilkkua käytetään tasoristeyksen suuntaan käännyttäessä. Samoin myös tasoristeyksen suunnasta tultaessa, käännyttiin kumpaan suuntaan tahansa.

Lue lisää 17.03.2017 lehdestä