Oripään ja Yläneen pikavuorot vähenevät

0
Satakunnan Liikenne puolittaa nykyisten vuorojensa määrän kesäkuun alusta.
Satakunnan Liikenne puolittaa nykyisten vuorojensa määrän kesäkuun alusta. Kuva: Jorma Kaarto.

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ/Yläne. Oripääläisten, yläneläisten ja riihikoskelaisten julkiset kulkuyhteydet Turkuun heikkenevät kesäkuun alussa merkittävästi, kun Satakunnan Liikenne lopettaa puolet nykyisistä vuoroistaan.

Vähennysten jälkeen Oripäähän ja Riihikoskelle jää arkipäiviin kolme Turusta lähtevää ja kolme Turkuun menevää pikavuoroa. Yläneelle puolestaan jää kuusi Turusta lähtevää ja viisi Turkuun menevää pikavuoroa. Tämä riittää Ely-keskuksen joukkoliikenneasiantuntija Soile Koskelan mukaan täyttämään palvelutason minimivaatimukset.

Kevään aikana yt-neuvotteluja käynyt Satakunnan Liikenne on perustellut vähennyksiä riittämättömällä kysynnällä sekä halullaan ajaa Turun ja Porin välistä liikennettä nykyistä enemmän suoraan kasitietä pitkin.

–Yrittäjällä on selvät perustelut vuorojen vähentämiseen, Koskela sanoo ja toteaa, ettei myöskään Ely-keskuksella ole nykyisten matkustajamäärien valossa aikeita lähteä ostamaan tilalle uusia vuoroja.

 

Lue lisää 30.05.2017 lehdestä