Yläneen sahan väkeä

0
Aili

Anselm Laakson vuosikymmeniä sitten ottaman kuvan etualalla on Yläneen sahan omistaja Aarne Nuoranne sylissään Seppo Nuoranne, Aili Sainiolla sylissään Nalle-koira. Eturivissä vasemmalta Toivo Laurila, Erkki Vimpamäki, Jukka Nuoranne, Sepon takana Viljami Paakkinen, Mauno Mettälä, Yrjö Aaltonen. Seuraavana tuntematon poika, sitten Niilo Hartikka, Anna Lähteenoja Martta
Peltonen.
Seuraavassa rivissä vasemmalta Pertti Pyhäranta, Antti Koukku, Jukka Salo, Tyko Hippos, Aaro Aalto, seisomassa Urho Myllymäki, istumassa Tommi Harjula, Niilo Hartikka, takanaan Antero Laaksonen, tämän vieressä Joel Vuolukka, valkoisessa paidassa Kalevi Pauna ja laidassa seisomassa Mauno Viitanen.
Takana vasemmalta Eero Lamminen, Katri Mettälä, sahan kirjanpitäjä Liisa Leppänen, Kalle Hippos, Pentti Pauna, Matti Mustila, hänen edessään Antti Harjula, vieressä Ale Viitanen, sitten sahan asentaja Honkilahdesta, vieressään alempana Kalle Kuusisto, Heikki Euranen, tuntematon, sekä oikeassa reunassa Eemeli Suominen. Vasemmassa laidassa seisoo hevoskasvatusyhdistyksen hevonen Jumbojälki, jota Ale Viitanen ajoi.

Kuvanottohetki ei ole tiedossa.

Yläneen kotiseutuyhdistys toivoo lukijoiden apua kuvien tunnistamiseen ja ajoittamiseen. Tietoja ja palautetta voi antaa Tapio Rastaalle puhelimitse 050 5188 461 tai sähköpostilla tapio.rastas@gmail.com