Baby Driver on rikoselokuvaksi yllättävä ja erilainen

0

Elokuva: Baby Driver
Lajityyppi: Toiminta-, jännitys-, rikoselokuva
Ohjaaja: Edgar Wright
Pääosissa: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jon Hamm, Jamie Foxx, Eiza González, Jon Bernthal
Ensi-ilta: 21.7.2017
Kesto: 1h 53 min
Ikäraja: 16

Erittäin lahjakas nuori Baby (Ansel Elgort) ajaa ammatikseen rikollisten pakoautoa. Hänen salaisuutensa on, että hän ajaa musiikkinsa tahdissa. Kun musiikki soi, hän on voittamaton. Kuitenkin hän tapaa unelmiensa tytön (Lily James) kahvilassa, ja Baby näkee tilaisuutensa tulleen jättää taakseen rikollinen elämä ja aloittaa alusta. Rikollispomo (Kevin Spacey) kuitenkin kiristää hänet takaisin töihin ja Babyn täytyy kantaa vastuu päätöksistään, kun tuhoon tuomittu keikka uhkaa hänen henkeään, läheisiään, rakkauttaan ja vapauttaan.
Elokuva oli erittäin yllättävä. Siihen pääsi loistavasti mukaan, eikä häiritseviä epäkohtia juuri ollut. Lajityypistä voisi päätellä elokuvan olevan täysin erilainen, kuin se todellisuudessa oli. Tunteet olivat vahvasti mukana ja kyyneliä ei voinut katsoessa pidätellä. Tunteisiin vedotaan niin kauniilla tavalla ja isketään katsojaan.
Rikoselokuvaan tuotiin täysin uusi näkökulma. Toteutus oli selkeä ja mielenkiintoinen. Tällaisia katsojakokemuksia olisi kiva saada lisää. (E.P.)
* * * * *

 

Arvosteluasteikko:
* * * * * unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.