Osuuskuntakokoukset vaihtuvat edustajistoon Auranmaalla

0

AURANMAA. Auran, Marttilan, Pöytyän, Tarvasjoen ja Oripään Osuuspankeissa valmistaudutaan parhaillaan pankkien ensimmäisiin edustajistovaaleihin. Neljäksi vuodeksi valittavat edustajistot korvaavat pankkien osuuskuntakokoukset, joihin on yleensä osallistunut vain pieni osa pankkien jäsenistä. Poikkeuksena yleisestä linjasta on Yläneen Osuuspankki, joka järjestää jatkossakin vuosittaisen osuuskuntakokouksen.

–Osuuskuntakokoukseemme osallistuu yleensä noin 25 jäsentä. Enemmänkin heitä voisi olla, mutta emme ole nyt siirtymässä edustajistomalliin, toteaa Yläneen Osuuspankin toimitusjohtaja Heikki Eskola.

Auranmaan muissa osuuspankeissa toivotaan, että edustajistomalli kasvattaa jäsenien kiinnostusta pankin toimintaan vaikuttamiseen.

Edustajistovaalien ehdokashankinta jatkuu vielä runsaan viikon ja ehdokkaita piitäsi saada paljon lisää.

–Tähän mennessä tiedossa on runsas tusina ehdokasta, mutta heitä olisi hyvä saada ainakin 30, että saadaan kunnon vaali, arvioi OP Auran toimitusjohtaja Sauli Nuolemo.

Ensi huhtikuun alussa toimintansa aloittava Auran, Marttilan, Pöytyän, Tarvasjoen ja Paattisten Osuuspankkien muodostama Auranmaan Osuuspankki saa edustajistonsa nyt valittavista pankkien edustajistojen jäsenistä.

 

Lue lisää 01.09.2017 lehdestä