Marttilassa kaasutellaan sunnuntaina rallisprint-kisat

0
Erkka Korpiaho ajoi isännän ottein voittoon viimevuotisessa rallisprint-kisassa. Kuva: Timo Honkala
Erkka Korpiaho ajoi isännän ottein voittoon viimevuotisessa rallisprint-kisassa. Kuva: Timo Honkala

MARTTILA. Erkka Korpiahon kotiradalla neljättä kertaa järjestettävään rallisprint-kisaan on ilmoittautunut 76 kilpailijaa. Kansallinen OP Rallisprint on samalla Länsi-Suomen mestaruusosakilpailu. Samassa yhteydessä ajettava crosskartien kisa on kansallinen ja luokan talvisarjan osakilpailu.

Salon Urheiluautoilijoiden järjestämä moottoriurheilutapahtuma alkaa crosskartien näyttävällä menolla. Lajissa on luokkia alkaen pienten mini-luokasta nopeaan Xtrem-luokkaan eli 750-kuutioisiin. Tämä luokka on todellinen yleisön suosikki, voimaa vauhtia ja ääntä riittää. Crosskartit keräsivät 26 kilpailijaa.

Rallisprint-kisassa radalla nähdään rallikalustoa ja varta vasten sprinttiin rakennettuja autoja. Rallipuolelta tuttuja nimiä ovat muun muassa Salon UA:ta edustava Markus Hellström ja paimiolainen Samuli Nevä. Sprintti-spesialistina tunnettu Laihian UA:n Mika Lemmetti vie Toyotaansa hämmästyttävää kyytiä. Viimetalvisen kisan voittaja, Erkka Korpiaho saa hyviä kirittäjiä.

 

Kilpailun ensimmäinen startti on sunnuntaina 28.1. klo 11 ja palkinnot jaetaan ennen pimeää. Kilpailukeskuksen osoite on Niittysuontie 39, Marttila, Erkka Korpiaho Racing Circuit.