Yläneläiset haluavat muovipakkauskeräyksen takaisin

0
Heli Heinonen ja Leila Laurikainen ovat monen muun yläneläisen tavoin harmissaan muovinkeräyksen loppumisesta Yläneellä. Nyt laatikolle olisi taas hyvin tilaa uudella Vainionperäntien ekopisteellä. Kuva: Sari Holappa
Heli Heinonen ja Leila Laurikainen ovat monen muun yläneläisen tavoin harmissaan muovinkeräyksen loppumisesta Yläneellä. Nyt laatikolle olisi taas hyvin tilaa uudella Vainionperäntien ekopisteellä. Kuva: Sari Holappa

PÖYTYÄ/Yläne. Vuoden 2016 alusta Suomessa aloitettiin muovipakkausten kotitalouskeräys Rinki-ekopisteissä. Lainsäädännössä määritellään, että kierrätys pitää järjestää yli 10 000 asukkaan taajamiin. Vaikka Yläne ei täytäkään asukasmäärältään kriteerejä, sinnekin oma muovipakkausten keräyslaatikko kuitenkin saatiin – mutta vain hetkeksi.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n viestintäpäällikkö Ritva Castrén kertoo, että kun muovinkeräystoiminta lähti käyntiin, heillä oli niin sanottuja kokeilupisteitä.

–Totesimme kuitenkin, että parhaimmat keräysmäärät saadaan suurten kauppojen ja liikekeskuksien yhteyksissä, missä ihmisiä käy paljon, Castrén kuvailee.

Tähän vedoten Castrén sanoo Yläneenkin keräyksen poistuneen. Toinen syy on se, ettei jäteastialle ollut enää tilaa, kun ekopisteet jouduttiin siirtämään Salen rakennustyömaan tieltä.

Yläneläisiä asia harmittaa, eivätkä he niele Rinki Oy:stä annettuja selityksiä.

 

Lue lisää 26.01.2018 lehdestä