Riihi ja lato paloivat maan tasalle Marttilassa – kuivurit saatiin pelastettua

0
Marttilassa roihusi lauantaiaamuna. Ensin syttyi palamaan riihi, josta tuli levisi kovan tuulen vuoksi latoon. Kuva: Simo Päivärinta
Marttilassa roihusi lauantaiaamuna. Ensin syttyi palamaan riihi, josta tuli levisi kovan tuulen vuoksi latoon. Kuva: Simo Päivärinta

MARTTILA. Riihi ja lato syttyivät tuleen lauantaiaamuna Marttilassa. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 9:n aikaan. Palopaikka sijaitsee Kymppitien vieressä noin 11 kilometriä Kosken risteyksestä Turun suuntaan.

Päivystävän palomestarin Matti Schwartzin mukaan palo sai alkunsa hirsirunkoisesta riihestä. Kovan tuulen vuoksi palo levisi vauhdilla viereiseen latoon. Palaneen riihen kooksi Schwartz arvioi 25 kertaa 10 metriä ja ladon 12 kertaa kahdeksan metriä.

Riihen ja ladon vieressä sijainneet kaksi kuivuria saatiin kuitenkin suojeltua tulelta.

Palosta aiheutui viljelijälle melkoista vahinkoa: riihen mukana paloi puutavaraa ja savisia salaojaputkia ja ladon mukana maatalouskoneita, lietevaunu ja perunanistutuskone. Myös pihaa ja nurmea paloi jotakin neliöitä.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Kummassakaan rakennuksessa ei ollut sähköjä eikä maatalouskoneissa ollut akkuja.
Sammutustöissä ahersi kaikkiaan 10 yksikköä.