”Tipahdinko minä suoraan helvettiin”, ihmetellään Himolan teatterissa

0
Rahanahne Pykäläinen ei ole kovin hyvässä maineessa kylällä. Kioskilla käydessään hän joutuu sanaharkkaan Simo Mansikan veljen Pertin (Jari Alajoki) kanssa. Pertti ei ehkä ole penaalin terävin kynä, mutta hän kuitenkin yrittää parhaansa. Kioskiemäntä Rebekalla (Heidi Tuomola) on omat haaveensa Pertin suhteen. Kuva: Sari Holappa
Rahanahne Pykäläinen ei ole kovin hyvässä maineessa kylällä. Kioskilla käydessään hän joutuu sanaharkkaan Simo Mansikan veljen Pertin (Jari Alajoki) kanssa. Pertti ei ehkä ole penaalin terävin kynä, mutta hän kuitenkin yrittää parhaansa. Kioskiemäntä Rebekalla (Heidi Tuomola) on omat haaveensa Pertin suhteen. Kuva: Sari Holappa

PÖYTYÄ/Uusikartano. Himolan teatterissa luotetaan jo toista vuotta Emmi Lovénin ohjaus- ja Markku Hyvösen käsikirjoitustaitoihin. Tämän vuoden kappaletta Lovén kutsuu perinteiseksi hyvän ja pahan taistoksi, mitä käsitellään osuvan tilannekomiikan kautta. Näytelmässä nähdään erityisesti vahvoja naisrooleja mutta myös humoristiset sivuosat tulevat hyvin esiin.

Tapahtumat sijoittuvat luksuspalvelutalo Mansikkaan, jossa eletään näennäisesti leppoisaa arkea juoden herkullisia caffè latteja ja käyden jumpassa. Pinnan alla kuitenkin kuohuu, kun omistajapariskunta Inga ja Simo Mansikka (Anna Saastamoinen ja Vesa-Pekka Heikkilä) tasapainoilevat kasvavan laskupinon ja lapsensaannin vaikeuksien kanssa. Lisää kuohuntaa palvelutalojen Rolls-Royceksi kutsuttuun hoitokotiin saadaan, kun sinne tulee uusi asukas, Martta (Taina Salo).

Ronski karjalaisevakko on päättänyt olla sopeutumatta uuteen asuinpaikkaansa, jonne tytär hänet väkisin raahaa.

–Tipahdinko minä suoraan helvettiin, hän kysyy kaunistelemattomaan tyyliinsä astuessaan sisään.

Luvassa on mielenkiintoinen soppa, jota on ryyditetty monipuolisilla henkilöhahmoilla.

 

Himolan teatteri: Oma maa mansikka. Ensi-ilta sunnuntaina 24.6. klo 19. Muut näytökset: ti 26.6. klo 19, to 28.6. klo 19, su 1.7. klo 13 ja 19, ti 3.7. klo 19, to 5.7. klo 19, pe 6.7. klo 19 ja su 8.7. klo 13 ja 19. Yönäytökset: ke 22.8. klo 22, pe 24.8. klo 22, la 25.8. klo 22. Himolan teatteri: Kuusistontie 425, 21930 Uusikartano, Pöytyä

 

Lue lisää 19.06.2018 lehdestä