Kertun tuvan sisäremontti valmistui – avajaiset sunnuntaina

0
Kertun tuvan ulkopuolella riittää vielä töitä, mutta sisätilat ovat valmiit. Heikki Mustamäki, Raija Isotalo-Aaltonen ja Esko Maaronen mökin rappusilla.
Kertun tuvan ulkopuolella riittää vielä töitä, mutta sisätilat ovat valmiit. Heikki Mustamäki, Raija Isotalo-Aaltonen ja Esko Maaronen mökin rappusilla.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen keskustassa sijaitsevan Kertun tuvan sisäosien remontti on valmis ja taloa voidaan ryhtyä käyttämään. Tarvasjoen Kotiseutuyhdistys sai talon lahjoituksena kolme vuotta sitten. Rakennusta on siitä lähtien remontoitu joka keskiviikko talkoovoimin.

–Suunnitelmissa on, että tästä tulee kyläläisten kokoontumispaikka. Myös kotiseutuyhdistys pitää kokouksensa täällä. Paikka soveltuu myös pienimuotoisten juhlien ja muiden tilaisuuksien pitopaikaksi, Heikki Mustamäki kertoo.

Remonttia jatketaan ensi vuonna talon ulkopuolella. Katto on tiilinen ja rikkinäiset tiilet on jo vaihdettu uusiin, mutta aluskate pitäisi uusia, samoin ulkolaudoitus. Punamullan keittoonkin yhdistys pääsee, sillä uusi kuisti on vielä maalaamatta.

–Nyt kuitenkin nautitaan tehdystä työstä ja vedetään vähän henkeä, Mustamäki sanoo.

 

Kertun tuvan avajaisia vietetään sunnuntaina 9.9. klo 15 alkaen. Ohjelmassa muun muassa yhteislaulua ja kahvittelua. Talkoolaisia on paikalla kertomassa remontin vaiheista.

 

 

Lue lisää 07.09.2018 lehdestä