Joulupukki pääsee tositoimiin: Auranmaalla seitsemän joulunavausta viikonvaihteessa

0
Kaksi vuotta sitten joulupukki saapui Oripään joulunavaukseen hevoskärryillä. Millähän kulkupelillä pukki mahtaa viikonvaihteessa olla liikkeellä? Kuva: AVL:n arkisto/Kiti Salonen
Kaksi vuotta sitten joulupukki saapui Oripään joulunavaukseen hevoskärryillä. Millähän kulkupelillä pukki mahtaa viikonvaihteessa olla liikkeellä? Kuva: AVL:n arkisto/Kiti Salonen

AURANMAA. Joulupukki pääsee tositoimiin Auranmaalla viikonvaihteessa. Luvassa on joulunavaukset liki jokaisessa alueen taajamassa.

Koski ehtii jälleen ensimmäisenä: joulukadun avajaiset pidetään Koskella perjantaina 30.11. kello 17.30–19. Kosken kunnan ja Kosken Yrittäjät ry:n järjestämässä tapahtumassa on tarjolla muun muassa kello 17.30 torilta lähtevä lyhtykulkue, myyjäiset kirjaston alakerrassa sekä Kosken lukiolaisten esittämää elävää musiikkia.

Auran joulunavausta vietetään perjantaina kello 18 alkaen Valintatalon ja osuuspankin pihalla. Luvassa on muun muassa kunnanjohtajan joulutervehdys, jouluvalojen sytytys, kaverikoirien vierailu, lapsikuoron esitys ja tietenkin joulupukin ja joulumuorin vierailu.

Pöytyällä Kaulanperän koululla kuusenvalot syttyvät perjantaina kello 18 Kumilan kyläyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa. Tarjolla glögiä ja pipareita sekä Loukonkulman Marttojen keittämää joulupuuroa. Koululaiset laulavat joululauluja.

Uudenkartanon joulunavausta ja joulumarkkinoita vietetään lauantaina 1.12. Lystmetässä kello 13–16. Ohjelmassa on joulumyyjäiset, kyläyhdistyksen tarjoilema joulupuuro, glögitarjoilu, joulukahvila, kinkkuarpajaiset ja tietysti joulupukin vierailu.

Marttilan perinteinen joulunavaus on lauantaina kello 16–18 Auranmaan Osuuspankin alueella Marttilassa. Avajaispuheen pitää kunnanjohtaja Carita Maisila. Ohjelmassa on myös myyjäiset, joulupukki jakamassa namuja, hevosajelua, joulupaja lapsille, musiikkia, glögi- ja puurotarjoilua. Tapahtuman järjestää Marttilan Yrittäjät.

Oripään joulunavaus alkaa sunnuntaina 2.11. perinteisillä joulumyyjäisillä Oripään Suojalassa kello 14–15.30. Tarjolla on muun muassa arpoja, leivonnaisia ja käsityötuotteita. Oripää-seura pitää kahviota ja Oripään yrittäjät tarjoaa puuroa. Myyjäiset järjestävät Oripään kunta ja varhaiskasvatuksen vanhempainyhdistys.
Sunnuntaina kello 16 jouluvalot syttyvät Oripään osuuspankin pihalla, minkä jälkeen on vuorossa lionsien ja Oripään kunnan tervehdykset sekä Sora-Sannin ja Vesi-Vihtorin palkitseminen. Tarjolla on possua, glögiä ja pipareita. Joulunavaustapahtuman järjestävät Oripään Lions Club ja Oripään kulttuuritoimi.

Kyrön joulunavausta vietetään sunnuntaina kello 16–17.30 Kyrön torilla. Ohjelmassa on muun muassa tonttupolku lähipuistossa, joulupukin vierailu, joululauluja ja -leikkejä sekä glögi- ja piparitarjoilu. Paikalle voi saapua lyhtykulkueissa, jotka lähtevät klo 15.50 Pikkukertun, maauimalan ja seurakuntakodin parkkipaikoilta. (Oma lyhty mukaan.) Tapahtuman järjestää Kyrön Seudun Kyläyhdistys & kumppanit.