Poliisi ei tutki Auran seurakuntavaalien vaikutusyrityksiä

0
Poliisi päätyi siihen, ettei vaalirikosta ole tapahtunut.
Poliisi päätyi siihen, ettei vaalirikosta ole tapahtunut.

AURA. Lounais-Suomen poliisi ei käynnistä esitutkintaa Auran seurakuntavaalien edellä tapahtuneista vaikutusyrityksistä, joista kirkkovaltuutettu Ilkka Soukka jätti tutkintapyynnön (AVL 9.10).

Soukka pyysi poliisia tutkimaan, onko Auran seurakuntavaalien ehdokkaiden painostamisessa tapahtunut vaalirikos tai vaalituloksen vääristämiseen tähtäävä yritys. Poliisi katsoo, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Kaksi poliittisesti aktiivista auralaismiestä otti syyskuussa yhteyttä seurakuntavaalien ehdokkuutta harkitseviin ja jo ehdokkaiksi lupautuneisiin. Yhteydenottojen tarkoitus oli, ettei Aurassa olisi vähäisen ehdokasmäärän takia voitu järjestää seurakuntavaaleja.

Kirkkolain mukaan niissä tilanteissa järjestetään toinen yritys uusine ehdokasasetteluineen. Jos sekään ei tuota aiempaa yritystä kummempaa tulosta, seuraus voi olla seurakunnan liittäminen osaksi isompaa seurakuntaa. Tämä tarkoittaa, ettei liitettävän seurakunnan kirkkoherra ole liitoksen jälkeen enää kirkkoherra vaan kappalainen. Auran seurakunnassa on vuosien saatossa ilmennyt pyrkimystä päästä eroon nykyisestä kirkkoherrasta.

 

 

Lue lisää 23.11.2018 lehdestä