Haukkavuoressa sprintti- ja maakuntaviestiviikonloppu

0
Sunnuntaina ei tarvitse hiihtää yksin: maakuntaviestin B-sarja on tarkoitettu kaikille hiihtäjille. Mukaan voi lähteä vaikkapa harrastus-, kaveri- tai työporukka.

PÖYTYÄ. Haukkavuoressa riittää viikonloppuna vipinää. Lauantaina hiihdetään piirinmestaruussprintti ja sunnuntaina maakunta- ja junioriviestit. Sprintti hiihdetään tänä vuonna perinteisellä tyylillä, viime vuonna sprintti sivakoitiin vapaalla.

Lauantaina paikalle odotetaan noin sataa sivakoijaa, sunnuntaina tuplasti enemmän.

–Sunnuntain maakuntaviestin A-sarjaan odotetaan 15–20 joukkuetta B-sarjaan 10–15 joukkuetta, kertoo Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Salmi.

B-sarja on maakuntaviestissä mukana ensi kertaa. B-sarjan joukkue voi olla mikä tahansa kaveriporukka tai esimerkiksi työpaikalta koottu joukkue.

–B-sarja on tarkoitettu ihan kaikille hiihtäjille. Lisenssiä ei tarvita, vaan kuka tahansa voi osallistua, kunhan täyttää vastuuvapauspaperin, jonka saa meiltä. Tavoitteena on saada harrastajaporukat liikkeelle ja tavoitella vähän samantyylistä tapahtumaa kuin Viikkorastit on, Salmi kertoo.

Viestijoukkueessa nainen saa korvata miehen mutta ei toisinpäin, ikäsarjoja on kuitenkin noudatettava. Junioriviestissä tyttö saa korvata pojan, mutta ei päinvastoin ja ikäsarjoja noudatettava joka tapauksessa.

Pm-sprintin viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko ja viestin torstai.

Pm-sprintit alkavat Haukkavuoressa aika-ajoilla lauantaina 9.2. kello 11.
Sunnuntaina 10.2. klo 11 alkaa Junioriviesti ja kello 12 maakuntaviesti.