Tehostunut huumevalvonta näkyy Auranmaan rikostilastoissa

0
Poliisin paljastamissa hamppukasvattamoissa kasvuolosuhteet ovat olleet kohdillaan. Tarjolla on valoa, lämpöä ja kastelua – joskus jopa automatisoituna. Kuva: Lounais-Suomen poliisilaitos

AURANMAA. Poliisin tietoon tulleiden huumausainerikosten määrä kasvoi Auranmaalla viime vuonna kaikissa muissa kunnissa paitsi Marttilassa. Eniten niitä tilastoitiin Pöytyällä ja seuraavaksi eniten Aurassa. Pöytyällä tapauksia oli 22 ja Aurassa 14.

Poliisin mukaan luvut kertovat kuitenkin lähinnä tehostuneesta valvonnasta.

–Huumausainerikoksissa on selvää nousua koko Loimaan poliisiaseman alueella, mutta se johtuu siitä, että Turun alueen kenttävalvonta on tehnyt täällä tehokasta työtä, tarkentaa komisario Kristiina Kontio Loimaan poliisiasemalta.

Pöytyällä ilmi tulleiden huumausainerikosten määrä kasvoi edellisvuodesta yhdeksällä ja Aurassa viidellä. Koskella niitä oli nyt kuusi ja vuonna 2017 neljä. Oripäässä luku nousi yhdestä kolmeen, mutta Marttilassa se laski neljästä kahteen.

Yhtä lukuun ottamatta kaikissa alueen huumerikoksissa oli kyse lähinnä kannabiksen käytöstä. Ainut törkeäksi huumausainerikokseksi tilastoitu teko oli Aurasta löytynyt kannabiksen kotikasvattamo, joka tuli ilmi Loimaan poliisin muun tutkinnan yhteydessä.

 

Lue lisää 08.02.2019 lehdestä