Kanttori pisti pystyyn veistosnäyttelyn

0
Koristeveistäjä Johannes Perko taiteilee puusta esteettisiä kokemuksia, jotka muistuttavat ihmisen ja elämän arvosta.

ORIPÄÄ. Johannes Perkon veistotöitä on maaliskuun loppuun asti esillä Oripään kirjastossa. Koristeveisto ja puusepäntöiden tekeminen on kanttorina Pöytyän seurakunnassa työskentelevälle Perkolle sivutoimi.

–Koristeveisto on esteettinen kokemus, muistutus siitä, että elämä on kaunis. Se on tämän tekemisen polttoainetta. Tässä on koko ajan löytöretkellä, joka tuo aina jotain uutta tullessaan, Perko pohtii.

Kauneus on sielun ruokaa, joka muistuttaa ihmisen ja elämän arvosta. Veistämisen Perko sanoo olevan ”vähän leikin sukua”, sellaista, joka ei ole selitettävissä.

–Soittaminen ja puunveisto ovat toisiaan täydentäviä asioita. Hienointa on, jos syntyy jotain sellaista, mistä tulee jaettu kokemus. Tuntuu hyvältä, että työt ovat nyt täällä Oripäässä näytteillä, muidenkin nähtävänä.

Johannes Perkon puuveistoksia Oripään kirjastossa maaliskuun ajan.

 

Lue lisää 22.03.2019 lehdestä