Kyrössä esitetään pääsiäisen tapahtumat vaeltaen Getsemanesta Golgatalle

0
Kyrön seurakuntakodin pääsiäisaiheinen alttaritaulu sopii hyvin vaellukseen. Laulut raikuvat myös kuvaelman edetessä. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Kyrö. Pöytyän seurakunta repäisee pääsiäisviikolla ja järjestää suuren pääsiäisvaelluksen, joka toteutetaan Kyrön seurakuntakodin sisällä.

–Kyllähän se puhuttu sana voi joskus olla vaikeampaa ottaa vastaan. Näytelmän muodossa tapahtumat konkretisoituvat enemmän, Pöytyän seurakunnan Karinaisten kappalainen Juha Dubbe kuvailee.

Vaikka pääsiäisen tapahtumien pääosassa on Jeesus, ei Jeesusta näytelmäkäsikirjoituksesta kuitenkaan löydy kuin puheenaiheena. Näytelmässä kertojiksi pääsevätkin muut henkilöt.

–Tässä käydään läpi koko Jeesuksen kärsimyksen tie. Ensin ollaan kaivolla, josta siirrytään viimeiselle aterialle ruokapöytään. Getsemanessa kerrotaan Jeesuksen vangitsemisesta, Pietari tavataan ylipapin pihalla ja Golgatan kautta lopetetaan kuvaelma Jeesuksen tyhjälle haudalle, jossa nähdään vielä Maria Magdalenakin sekä enkeli, selventävät näytelmän puuhanainen Ritva Aaltonen ja seurakunnan diakonissa Maarit Vesterinen.

 

Suuri pääsiäisvaellus Kyrön seurakuntakodilla maanantaina 15.4., tiistaina 16.4. ja keskiviikkona 17.4. Jokaisena päivänä näytös on kello 18. Kahvitarjoilu.

 

Lue lisää 12.04.2019 lehdestä