Palokuntanuoret harjoittelevat vuorokauden Tarvasjoella

0
Tarvasjoen paloasemalla käy jälleen viikonvaihteessa poikkeuksellinen vilinä, kun Tarvasjoen VPK:n nuoriso-osasto järjestää toimintavuorokauden. Viime lokakuussa junioripelastajien joukko silpoi vastaavissa harjoituksissa muun muassa kolarissa jumiintuneita auton ovia auki levittimillä. Kuva: AVL:n arkisto, Tuomas Honkasalo

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen VPK:n palokuntanuoret järjestävät viikonloppuna 24h-toimintavuorokauden Tarvasjoen paloasemalla. Palokuntanuoret harjoittelevat muun muassa sammutus- ja pelastustaitoja, ensiapua, alkusammutusta ja muita yleisiä turvallisuustaitoja lauantaiaamusta sunnuntaipäivään.

Tarvasjoen 32:sta palokuntanuoresta harjoitukseen osallistuu 21 nuorta. Heidän lisäkseen mukana ovat Jokivarren VPK:n paloautot Junnu, Jannu ja Jenna, sekä muuta kalustoa.

–Tiedossa on VPK-nuorille toiminnantäyteinen vuorokausi, jolloin nukutaan paloasemalla ja ajetaan harjoitushälytystehtäviä ympäri Tarvasjokea – pääasiassa keskustan alueella – usean yksikön voimin, joten sinisiä vilkkuja ja satunnaisia sireenejä ei siis kannata säikähtää, kertoo nuoriso-osaston puheenjohtaja Matti Anttio.

Myös yleisö on tervetullutta harjoituspaikoille.