EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona – katso Auranmaan äänestyspaikat

0

AURANMAA. Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona ja kestää ensi viikon tiistaihin saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26. toukokuuta.
Ennakkoäänestyspaikat ja varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikka ovat samat kuin kevään eduskuntavaalissakin.

Kotiäänestykseen ilmoittautuvilla henkilöillä on jo kiire, sillä sen ilmoittautumisaika päättyy tänään tiistaina. Kuntien verkkosivuilla on tieto siitä, miten kotiäänestykseen voi ilmoittautua. Tiedon saa myös soittamalla kunnanvirastoon.

Aurassa ennakkoäänestyspaikkana on kirjaston Toivo Anttila -sali. Ennakkoäänestys alkaa kaikkina ennakkoäänestyspäivinä kello 10. Se päättyy keskiviikkona ja torstaina kello 19, perjantaina kello 16, lauantaina ja sunnuntaina kello 14 ja maanantaina ja tiistaina kello 20.

Koskella ennakkoäänestetään kunnanvirastossa sen aukioloaikoina ja lisäksi viikonloppuna kello 10–14.

Marttilassa ennakkoäänestetään kirjastossa muina päivinä paitsi viikonloppuna kello 12–19. Lauantain ja sunnuntain ennakkoäänestysaika on 11–14.

Pöytyällä ennakkoäänestyspaikkoina ovat Kisariihi sekä kunnanviraston Kyrön ja Yläneen toimipisteet. Kisariihessä äänestämään pääsee viikonloppua lukuun ottamatta kello 13–19 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 10–13.
Kyrössä ja Yläneellä ennakkoäänestetään keskiviikkona, torstaina ja perjantaina sekä maanantaina 20. toukokuuta kello 9–15, lauantaina ja sunnuntaina kello 10–13 ja tiistaina 21.5. kello 9–17.

Tarvasjoella ennakkoäänestyspaikkana toimii Hyvinvointikeskus. Siellä pääsee ennakkoäänestämään kahtena päivänä: torstaina 16.5. ja maanantaina 20.5. kello 16–19.

Mellilässä ennakkoäänestyspaikkana toimii Mellilän terveysasema. Terveysasemalla äänestetään keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 10–14 sekä maanantaina 20.5. ja tiistaina 21.5. kello 14–18.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa. Äänestyspaikalle on syytä ottaa mukaan henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.

Europarlamenttivaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26.5., jolloin äänestetään oman kotikunnan äänestyspaikassa.

 

Lue myös juttu EU-vaalien yhteydessä järjestettävästä Lasten vaalista.