Kaasujalka-ralli ajetaan lauantaina Oripäässä, Yläneellä ja Loimaalla

0
Kaasujalka-ralli pöllyyttää taas sorateitä lauantaina. Kuva on vuoden 2017 rallista. Kuva: AVL:n arkisto/Simo Päivärinta

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ/Yläne, LOIMAA. Rallikansalle on lauantaina luvassa vauhdikkaita hetkiä, kun Kaasujalka-ralli, Historic-rallisarjan osakilpailu ajetaan Oripäässä, Yläneellä ja Loimaalla. Rallin kilpailukeskus on Oripään lentokentällä, ja reitin läntisin osa tulee kulkemaan Yläneen kirkonkylän tuntumassa, kun taas itäisin osa Loimaan kaupungin alueella.

Ralleissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Ennen kello kymmentä tapahtuvaa starttia reitillä kulkevat tasanopeusautot. Ensimmäisiä maaliin saapujia voidaan Raision Urheiluautoilijat ry:n puheenjohtaja Sami Kirstilän mukaan odotella kello 17 jälkeen. Kilpailijapareja odotetaan ralleihin tulevan noin 120–130.

Kilpailun kokonaispituus on 207 kilometriä, ja erikoiskokeiden yhteispituus 82 kilometriä. Koska kyseessä on Historic-rallisarja, päivän aikana nähdään hieman vanhempia ralliautoja.

–Vanhimmat autot ovat vuodelta -69, ja siellä on esimerkiksi vanhoja Fordeja, Sumbeameja ja onpa joukossa pari Wartburgiakin, Kirstilä tietää kertoa.

Mukana ovat lisäksi erikseen tasanopeus-, kupla- ja BMW-sarjat. Lisäluokissa sen sijaan ajetaan enemmän nykyaikaisilla ralliautoilla.

Katsojia Kirstilä haluaa muistuttaa turvallisuusohjeista, joita tulee noudattaa:

–Kun haetaan katselupaikkaa, niin koskaan ei saa mennä ulkokurviin, ja sisäkurvissakin täytyy olla riittävän kaukana ojan takana. Myöskin hyppyreiden jätöt molemmin puolin tietä ovat vaarapaikkoja ja niihin ei saa mennä katsomaan, Kirstilä ohjeistaa ja sanoo, että erikoiskokeilla tulee noudattaa henkilökunnan antamia ohjeita.

–Muistaa pitää myös, että pellot ovat vastakylvettyjä, joten tuoreille oraspelloille ei saa mennä tallomaan, hän vielä lisää.

 

Karttapaketteja saa ostaa Oripään Shellin pihasta ja kilpailukeskuksesta, Raision Vesilaitoksentien Nesteeltä, Riihikosken Nesteeltä ja K-Market Yläneeltä. 10 euron paketti sisältää kahden ihmisen sisäänpääsyn. Myynti alkaa lauantaiaamuna 8.6. kello 8.00.