Prunkkalan Poikettava esittelee entisaikojen harrastuksia ja vapaa-ajanviettotapoja

0
Prunkkalan Poikettavan yläkerrassa on järjestetty näyttelyitä vuodesta 1992. Kuva: Katriina Reijonen

AURA. Prunkkalan Poikettavassa esitellään tänä kesänä erilaisia harrastuksia ja huveja. Auran kirkon vieressä sijaitsevan makasiinin yläkerrassa sukelletaan auralaiseen vapaa-ajan kulttuuriin 1900-luvulla, joskin muutamia makupaloja on esillä jo 1800-luvun lopulta.

–Kädentaitoja, puutöitä, keräilyä, sukututkimusta, lukemista, kirjallisuutta, kirjoittamista, yhdistystoimintaa, musiikkia, liikuntaa, urheilua, valokuvausta, kokoontumispaikkoja, Auran kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Ari Vilén luettelee esillä olevia aiheita.

Vilén tuskaili näyttelyä yhdessä johtokunnan kanssa rakentaessaan tilan rajallisuuden vuoksi. Kaikkea ei millään voitu laittaa näytille. Toisaalta nyt näyttely antaa tiiviin katsauksen, joka sopii kaiken ikäisille kesäiseksi matkakohteeksi.

Näyttelyn esineistö liittyy tavalla tai toisella Auraan, mutta harrastaminen on samanlaista ympäri Suomen.

 

Prunkkalan Poikettavan kahvio on auki sunnuntaisin kello 11–15 aina 28. elokuuta saakka. Sunnuntaina 7.7. kahviossa on tarjolla viihdemusiikkia apachesta wienervalssiin, jota soittaa Pasianssi-yhtye. Lisäksi sunnuntai-iltana pidetään yhteislaulutilaisuus kello 18 alkaen.
Prunkkalan Poikettava sijaitsee Auran kirkon vieressä.

 

Lue lisää 05.07.2019 lehdestä