Kyrön tori lähtee evakkoon

0
Kuten kyltti kertoo, Kyrön torialueen parantaminen on aluillaan. Torin kulmassa Pöytyän aluearkkitehti Olli-Pekka Hannu ja tekninen johtaja Tarmo Rantanen.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön tori väistää torialueen remontin tieltä Sale-myymälän pysäköintipaikalle marraskuun puoliväliin asti. Torialueen saneerauksen myötä sen yleisilme kohenee uuden asfaltin, matalan tukimuurin, valaistuksen lisäämisen ja istutusten avulla.

Parannushankkeen kustannusarvio on vähän alle 0,3 miljoonaa euroa. Enimmän osan kuluista maksaa Pöytyän kunta, mutta maksajana on myös Kyrön seudun osuuspankki. Maanrakennusurakan tekee Maanrakennusliike Vähätalo Oy ja sähköistyksen Sähköurakointi T. Knuutila.

–Torin asfalttipinta on nykyisellään liian kalteva ja huonokuntoinen viralliseen toritoimintaan. Alue viettää Kehityksentien suuntaan. Nyt pinta tasoitetaan, sanoo tekninen johtaja Tarmo Rantanen.

Aluearkkitehti Olli-Pekka Hannun mukaan toria kiertävä matala tukimuuri jäsentää aluetta selvästi entistä paremmin. Lisää ilmeikkyyttä noin hehtaarin laajuiselle alueelle luodaan myös puu- ja pensasistutuksilla.

–Alueen asfaltoinnin jälkeen tehdään reunoja kiertävät kivetykset, Rantanen toteaa.

Torille toivotun esiintymislavan rakentaminen ei vielä sisälly alkavaan parantamiseen. Kehityksentien lähelle kaavaillun lavan rakentaminen saattaa toteutua ensi vuonna.