Lyytikäinen ajoi viimeisen rallinsa viikonloppuna

0
Pasi Lyytikäinen päätti vuonna 1999 alkaneen uransa viikonloppuna.

Pöytyäläinen Pasi Lyytikäinen (PaiUA) ajoi viikonlopun Mad-Croc SM-rallissa Turun ja Salon alueella viimeisen kisansa. Perjantaina iltapimeällä ajetuttujen erikoiskokeiden vauhtiin Lyytikäinen ei ollut tyytyväinen, mutta launtaina kisa sujui.
–Tämä on jo vuosi sitten tehty päätös, että enää tämä kausi ajetaan ja sitten jään ”eläkkeelle”, vuonna 1999 ensimmäisen rallinsa ajanut Lyytikäinen kertoo.
Viimeiset kaksi kautta Lyytikäinen toteutti unelmaansa ja ajoi SM1 sarjassa WRC 2-luokan Skoda Fabia R5:lla.
–Tuossa luokassa on niin kovaa ajamista, että pitäisi panostaa lähes ammatikseen, toteaa Kaulanperällä sukutilaa päätyönään viljeleva Lyytikäinen.
Mitsubish, jolla Lyytikäinen ajoi ennen Skodaa oli rallissa mukana VIP -autona. Tällä kertaa ratin takana oli rallicrossin maailmanmestaruudesta taisteleva Niclas Grönholm.
Lyytikäinen harmitteli samassa sarjassa ajaneen Erkka Korpiahon keskeytystä ulosajoon.
–Meillä oli hyvä kisa menossa.
Menestystä viikonlopusta Auranmaalle toi tarvasjokelainen Jari Piirainen (KySUA) kartturinsa Henna Haaviston (TUA) kanssa ajamalla hyvän kisan siivittämänä luokkavoittoon. Perjantaina kaksikko lähti taistoon hyvin, mutta vähän pelokkain mielin.
–Pimeässä ajo ja nuoteista ajettava kisa mietitytti. Nuotit ovat päivänvalossakin vaikeita. Välilllä on vaikeaa ottaa nuottia vastaaan, putoaa nuotilta ja sitten ajetaankin osia pimeästi, tuumaa Piirainen.

Lue lisää 1.10.2019 lehdestä