Syksy tuonee uutta eloa Auran tyhjiin ja tyhjeneviin liiketiloihin

0
Keskiviikkona Masku-Kodin myyntilaarit ja -telineet alkoivat olla jo melko vajaita, ja viimeisiä tuotteita myytiin huimin alennusprosentein. Myyjä Johanna Ilola kertoo asiakkaita riittäneen viime päiviin saakka.

AURA. Auran Masku-Koti on perjantaina avoinna viimeistä päivää, mutta siitä, mitä tiloille tai koko Huuskankulman kiinteistölle tämän jälkeen tapahtuu, ei ole valunut julkisuuteen tietoa. Jo viime vuodesta lähtien Auran keskustassa on ollut vapaana toinenkin, Kiinteistö Oy Aurankeskuksessa oleva suuri liiketila, kun TOK-yhtymä rakensi oman kiinteistön uudelle S-marketille ja Salelta vapautuneet tilat jäivät tyhjilleen.

Ainakin Huuskankulman osalta syyskuun loppu on todennäköisesti kuun alkua viisaampi.
Kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja Juha Marttala ei katso voivansa vielä tässä vaiheessa antaa asiasta yksilöityjä tietoja.

Neuvottelut merkittävän kaupan alan yrityksen kanssa ovat kuitenkin jo pitkällä, joten hän suhtautuu erittäin toiveikkaasti siihen, että tiloilla olisi jo syyskuun jälkeen tiedossa uusi vuokraaja. On myös mahdollista että suunnitelmiin liittyy lisärakentamista.

Entisen Salen liiketilat omistava Kauko Mattila kertoo vaikuttavan siltä, että noin 550 neliömetrin liiketilat ovat liian isot sellaisille yrittäjille, joita tulo saattaisi muuten kiinnostaa.

Ihan hiljaista markkinoilla ei ole ollut, mutta kyselyjä tiloista on tullut vain neljältä mahdolliselta vuokraajalta.

–Vaikuttaa siltä että tilat kannattaisi puolittaa. Syksyn mittaan varmaan aloitellaan remonttia, jos mitään ei sitä ennen tapahdu, Mattila arvioi.