XXXXL vaihtui L:ään: Pöytyäläinen Markku Lehtonen laihdutti yli 66 kiloa vuodessa

0
Markku Lehtonen nauraa jättikokoisten housujen olleen hänelle aiemmin niin kireät, että sinne ei saanut edes sormea väliin.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Vuosi sitten tammikuussa riihikoskelainen Markku Lehtonen kävi vakavan keskustelun lääkärinsä kanssa. Lääkäri varoitti Markkua, ettei hän tulee elämään enää pariakaan vuotta, jolleivät elämäntavat radikaalisti muutu.

–Minulla meni viikonlopun aikana koppa tai joskus kaksikin kaljaa, pullo viinaa, muutama megapussi sipsejä, pari isoa pulloa colaa lantringiksi, hampurilaisia, ranskalaisia, pari HK:n sinistä ja karkkia, Markku käy läpi menuaan, josta ei kaloreita puuttunut.

Nyt vuosi lääkärin kanssa käydyn keskustelun jälkeen Markku uhkuu 60-vuotiaan miehen elinvoimaa ja -iloa. Hän on ruokavaliomuutoksen avulla laihtunut yli 66 kiloa lähtöpainon ollessa rapiat 154.

–Tavoitteena on pudottaa 80:n kiloon, vaikka nyt paino onkin jumittunut 88:n. Aion kuitenkin karistaa vielä loputkin tässä, jääräpäiseksi ja periksiantamattomaksi itseään kutsuva Markku vannoo.

Hän kertoo jättäneensä kaikki roskaruoat pois ja vaihtaneensa ne terveelliseen kotiruokaan.

–Rupesin laskeskelemaan, että kun kaikki turha rasva ynnä sokeri jää pois ja vaihdan ne kasviksiin, salaattiin, marjoihin ja terveelliseen kotiruokaan palvelukeskuksessa, niin se on siinä.

Ja siinähän se oli. Nyt mies kertoo vaatekoon pienentyneen neljän x:n verran.

 

Lue lisää 17.01.2020 lehdestä