Elokuva: Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Ohjaaja: Cathy Yan
Pääosissa: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ella Jay Basco, Ali Wong
Ensi-ilta: 7.2.2020
Kesto: 1 t 49 min

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn on tarina Harley Quinnista, Jokerin tyttöystävästä. Harley kertoo tarinansa itse, niin kuin hän voi sen kertoa. Harley lyöttäytyy yhteen kovien mimmien kanssa taistellakseen kuuluisaa Roman Sionis ja Zsasz vastaan. Elokuvassa on räiskettä, vaarallisia tilanteita ja huumoria.
Elokuva on mielestäni hyvin viihdyttävä. Oli myös hauska seurata kuinka tarinaa kerrotaan Harley Quinnin näkökulmasta, eikä aina miesten näkökulmasta. Elokuvassa Jokeri ja Harley ovat juuri eronneet, mikä aiheuttaa Harleylle paljon sydänsuruja ja ongelmia, joista hänen on selvittävä nyt itse. Elokuvassa on paljon huumoria, mikä sopii kaikenikäisille. Vaikka elokuva kertookin ”pahojen tyttöjen” taistelusta pahaa maailmaa vastaan, sopii elokuva kaikille, eikä vain tytöille.
Elokuva on kaikin puolin onnistunut niin ohjauksesta, lavastukselta, käsikirjoituksesta kuin näyttelijäsuorituksilta. (I.M.)

Tuomio: * * * * *

 

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.