Rege toi pararatsastaja Minna Niemikorvelle uudet tavoitteet

0
Minna Niemikorpi tavoittee Regen kanssa pääsyä kansainvälisiin kisoihin. Unelma maajoukkueen kehitysryhmään pääsystä on jo toteutunut.

PÖYTYÄ. Bergviks Regent alias Rege seuraa uteliaana toimittajan kynän sauhuamista paperilla. Silkkinen turpa hamuaa lehtiötä suuhunsa. Aikansa toimittajaa ja ratsastajaansa Minna Niemikorpea kuunneltuaan hevonen alkaa selvästi kyllästyä. Nyt jotain äksöniä ja äkkiä! Niemikorven edellinen ratsu Valtti oli mukavuudenhaluisempi. Se pääsikin eläkkeelle Niemikorven saatua Regen ylläpitoon ja kisaratsuksi. Ratsukko on työskennellyt yhdessä puolitoista vuotta.

–Nyt rupeaa jo sujumaan, Niemikorpi toteaa yhteistyöstä ja kuvailee Regeä tulisieluksi, joka säikkyy helposti kaikenlaista.

Jo viime vuonna ratsukko pääsi osallistumaan pararatsastuksen SM-kisoihin. Sijoituksena oli seitsemäs sija. Uusi kisakausi käynnistyi vauhdikkaasti toissaviikolla Ypäjällä kansallisissa kisoissa. Aikataulun tulkintavirheen vuoksi ratsukko joutui radalle ”suoraan lennosta”.

–Kommelluksista huolimatta hevonen meni hyvin, pistesaaliiseensa tyytyväinen Niemikorpi sanoo.

Pari vuotta sitten Niemikorpi haaveili vammaiskouluratsastuksen maajoukkueeseen pääsystä. Nyt hän on mukana maajoukkueen kehitysryhmässä, mikä takaa pääsyn maajoukkueleireille ja -valmennukseen. Vaikeustasoltaan vaikeimpia kilpaohjelmia ratsastavan Niemikorven tämän kauden tavoitteena on ottaa paljon kisoja alle ja päästä taas SM-kisoihin.

–Toivottavasti jotkut kansainväliset ja ulkomaan kisatkin pääsisimme starttaamaan.

Suurena haaveena Niemikorvella on PM-kisat ja paralympialaiset.

Kevät täynnä kisoja ja leirejä

Niemikorpi on ratsastanut nuoresta tytöstä alkaen, mutta tavoitteelliseksi ratsastus muuttui vasta aikuisiällä pararatsastuksen myötä. Pararatsastaja hänestä tuli selän luudutusleikkauksen jälkeen kahdeksan vuotta sitten.

–Ratsastus ei ole selälleni paras vaihtoehto, mutta minkä teet, kun veri vetää hevosen selkään, ajoittain keppiin ja kipulääkkeisiin turvautumaan joutuva Niemikorpi toteaa.

Kevään aikana Niemikorpi kiipeää Regen selkään useasti.

–Koko kevät on täynnä, joko kilpailuja tai leirejä. Kalenterissa on vain yksi vapaa viikonloppu.

Ratsukon kehityskohteena on suoritusten rentous.

–Kilpailuissa Regellä on näyttämisenhalua, mutta uudet asiat pelottaa, Niemikorpi toteaa ratsukon haasteista.

Hän pitää Regeä kuitenkin kehityskelpoisena ja haaveilee vielä ostavansa 12-vuotiaan ruunan omakseen. Ruunan vahvuuksiksi Niemikorpi listaa energisyyden, yritteliäisyyden ja miellyttämishalun.

–Rege jaksaa myös kesällä vaikka olisi kuumakin. Se ei olosuhteista lannistu.

Edellisessä haastattelussa Niemikorpi kertoi kaipaavansa tavoitteelliselle harrastukselleen sponsoreita. Tilanne ei ole muuttunut, vaikka yksi sponsori on löytynytkin.

–Tarvetta sponsoreille on koko ajan enemmän, etenkin jos ulkomaille pääsemme.