Yläneläinen Verna Sankari valittiin raviurheiluakatemiaan

0
Poneista isompiin hevosiin siirtyvä Verna Sankari valittiin Raviurheiluakatemian Juniorikypäriin. Kuvassa Sankari ja hänen omistamansa gotlanninruss Ernst Ravelli, joka on poniraveista hankkinut 23 voittoa. Kuva: Turun Hippos

PÖYTYÄ/Yläne. Suomen Hippoksen, Hevosopiston ja Hevosurheilun valmennuskeskuksen yhteistyössä järjestämän Raviurheiluakatemian osallistujat on valittu. Akatemian tarkoituksena on tarjota kilpailumahdollisuuksia nuorille ohjastajille sekä antaa koulutusta raviurheilun ammattilaisuutta tukevissa aiheissa.

Akatemiaan kuuluvaan 18–25-vuotiaiden juniorilisenssin haltijoiden kilpailusarjaan Juniorikypäriin on valittu yläneläinen Verna Sankari. Hän on menestynyt poniraviohjastajana. Voittoja poneilla on tullut 43 ja muita sijoja kolmen joukossa 64. Hevosilla Verna Sankari (s. 1997) on ajanut 22 kilpailua.

Juniorikypärät kilpailee kesän mittaan kuusi kertaa. Kilpailusarja alkaa Turussa 15. kesäkuuta ja päättyy 7. marraskuuta Lahdessa.

Poniraviurheilijoiden kesäleirinä toteutettavaan Poniakatemiaan valittiin yläneläinen Katariina Säteri (s. 2007). Hän on ohjastanut 31 kisassa kaksi voittoa ja neljä kolmatta sijaa.

Poniakatemiaan haki 23 poniraviurheilijaa, joista 12 valittiin. Valinnoissa painotettiin hakijan motivaatiota. Akatemia järjestetään kesäkuun alussa leirinä Hevosopistolla. Poniakatemiaan valittuja kouluttavat leirillä raviurheilun ammattilaiset.