AURANMAA. Valtioneuvosto on maanantaisessa istunnossaan yhdessä tasavallan presidentin kanssa todennut poikkeusolot. Sanna Marinin hallitus ottaa valmiuslain käyttöön Suomessa.

Lailla rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Ennen lain voimaan astumista Auranmaan kunnat ja yhdistykset ennättivät jo perua valtaosan kevään tapahtumistaan. Lain myötä mitä ilmeisemmin loputkin yli 10 hengen kokoontumiset tulevat peruuntumaan.

Lions Club Karinainen/Kyrö on päättänyt perua Kyrön markkinat, jotka piti järjestää 25. huhtikuuta. Markkinoiden lähiruokateema toteutetaan ensi vuoden markkinoilla. Näin voidaan hyödyntää myös osa tämän vuoden markkinoiden eteen jo tehdystä työstä.

Yläneen luontokapinetti on jo mennyt kiinni yleisöltä toistaiseksi.

Kirjastot ovat viimeistä päivää auki tiistaina 17.3. Valmiuslain myötä kirjastot tulevat olemaan kiinni 13.4. saakka ja kansalaisopistojen kurssit ja tilaisuudet jäävät tauolle. Auranlaakson kansalaisopiston, Lieto-opiston ja Somero-opiston opetustoiminta ja tilaisuudet on keskeytetty koronavirusepidemian vuoksi. Lieto-opisto ja Auranlaakson kansalaisopisto ovat ilmoittaneet peruvansa kaikki tulevat kurssit koko kevään ajaksi.

Konsertteja siirtyy tulevaisuuteen: muun muassa Eläkeliiton Auran yhdistyksen Päivien Kimallus -kuoron kahvikonsertti, jonka piti olla sunnuntaina 22.3., siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Pianotaiteilija Ilya Kruglovin 19.4. Kosken seurakuntatalolla pidettäväksi suunniteltu konsertti siirtyy tulevaisuuteen. Uudesta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Marttilan Nuorisoseuran Kaivo-näytelmän esitykset on kevään osalta peruttu. Ensi-illan oli tarkoitus olla perjantaina 27.3. Näillä näkymin näytelmä tulee ensi-iltaansa vasta ensi syksynä. Tarkemmasta ajankodasta ilmoitetaan myöhemmin. Etukäteen hankitut liput voi palauttaa ennakkomyyntipaikkoihin ja rahat palautetaan.

Nuorisoseura muistuttaa, että lippuvaraukset peruuntuvat automaattisesti ja lahjakortit ovat käytettävissä syksyn esityksiin. Seura harmittelee ylimääräistä vaivaa.

–Emme halua esityksillämme vaarantaa näyttelijöiden ja yleisön terveyttä, Marttilan Nuorisoseura kertoi sunnuntaina lähettämässään tiedotteessa.