Oripään uusi K-market avaa ilman avajaisia

0
Oripään K-marketin kauppias Jussi Uusitalo toivottaa asiakkaat tervetulleiksi uuteen kauppaan, joka avaa ovensa torstaina 2.4.. Varsinaiset avajaisjuhlat pidetään myöhemmin.

ORIPÄÄ . Oripään uusi K-market avaa ovensa ylihuomenna. Koronavirustilanteen vuoksi avajaisjuhlallisuudet pidetään myöhemmin, kun epidemiatilanne on rauhoittunut.

–Avaamme uuden kaupan ovet torstaina, mutta emme jaa mitään, emme kahvita tai jaa makkaraa tai pidä puheita. Avajaisjuhlat ovat myöhemmin. Toivottavasti ihmiset tulevat tutustumaan uuteen kauppaan, mutta kaikkien ei kannata tulla torstaina, myöhemminkin ehtii, kertoo kauppias Jussi Uusitalo .

Tuplasti tilaa


Uusi kauppa on kooltaan puolet suurempi kuin aikaisempi eli noin 400 neliötä.

–Valikoima kasvaa luonnollisesti huomattavasti. Olemme jo pyytäneet asiakkailta hankintaehdotuksia. Valikoimiin tulee myös entistä enemmän paikallisia tuotteita, Uusiotalo kertoo.

Uudessa kaupassa on myös irtokarkkihylly, mutta se otetaan käyttöön vasta epidemia-ajan jälkeen. Muita poikkeustoimia ovat kassoille hankittavat virussuojat sekä paistopisteen tuotteiden laittaminen valmiiksi pussiin.

Uusi kauppa on auki aamuseitsemästä iltakymmeneen. Sekä ensimmäinen tunti seitsemästä kahdeksaan että viimeinen tunti yhdeksästä kymmeneen on tarkoitettu koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvien asiointiin.

–Avaamme haastavassa tilanteessa, mutta haluamme kaikesta huolimatta tarjota alueen hienoimman paikallisen kaupan paikallisiin tarpeisiin. Tavarantoimituksissa on ollut jonkin verran haasteita. Perustarvikkeita kyllä riittää, mutta hitaammin kiertävät tuotteet kuten jotkut erikoisemmat sinapit voivat olla vaikeampia saada.

Kunnanjohtaja kaupan kaveriksi


Uudessa kauppakiinteistössä on K-marketin lisäksi kaksi muutakin tilaa, jotka ovat kunnan. Toiseen 204-neliöiseen tilaan tulee kirjasto, kunhan kirjastot taas aukeavat.

Toiseen 50-neliön kokoiseen tilaan toivottiin alunperin yrittäjää, mutta koska sellaista ei nyt ole, kunta ottaa tilat omaan käyttöönsä ja sijoittaa niihin teknisen osaston ja kunnanjohtajan eli yhteensä kolmen henkilön työpisteet.

Muutto ajoittuu todennäköisesti toukokuulle.