Poikkeustilan aikana opetetaan Wilmassa – kouluruokailussa kahta suuntaa

0

AURANMAA. Alueemme koulut ovat linjanneet toimintatapojaan niin koululaisten etäopiskelun kuin myös kouluruokailun suhteen.

Kouluissa jo aloitetut järjestelyt kouluruokailun mahdollistamiseksi on osin peruttu, sillä Opetus- ja kulttuuriministeri on linjannut valmiuslain ajaksi, että kouluruokailuun oikeutettuja ovat vain lähiopiskelussa olevat koululaiset. Kunnat saavat halutessaan järjestää ruokailun, mutta sitä ei edellytetä. Lähikontakteja tulisi aina välttää.

Koulussa opetusta järjestetään vain niille 1.–3. -luokkalaisille ja erityisen tuen päätöksen saaneille lapsille, joiden molemmat vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Muut peruskoululaiset opiskelevat etäopetuksessa.

Lähiopetuksessa olevien oppilaiden määrä vaihtelee Auran enimmillään 16:sta Yläneen yhtenäiskoulun kahteen.

Aurassa, Koskella ja Marttilassa etäopetus hoidetaan Wilman avulla. Oripäässä etäopetus hoituu WhatsAppin ja luokkien omien kotisivujen sekä classroom-sovelluksen kautta.

Koskella ja Pöytyällä etäopetus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä itsenäistä opiskelua hyödyntäen. Ohjausjärjestelyissä huomioidaan myös oppilaat, jotka eivät pysty opiskelemaan itsenäisesti tai hyödyntämään verkkoyhteyksiä.

 

Ruokailua kolmessa kunnassa

Opetushallituksen ohjeen jälkeen Koski, Marttila ja Liedon Tarvasjoen koulu ovat päättäneet lopettaa kouluruokailun etäopetuksessa oleville lapsille. Ainakin Koskella ja Marttilassa sen kysyntä on ollut hyvin vähäistä.

Aurassa ja Oripäässä ruokailu kuitenkin vielä järjestetään. Aurassa kouluruokaa saa noutaa yhtenäiskoululta omiin astioihin koulupäivinä kello 11–12 välillä ja Oripäässä kello 11–11.45.

Myös Pöytyän etäopetuksessa olevat koululaiset voivat toistaiseksi käydä yhtenäiskouluissa ruokailemassa.

 

Juttua on muokattu ja täydennetty keskiviikkona klo 13.12., kun Opetus- ja kulttuuriministerin linjaus kouluruokailun järjestämisestä selvisi sekä sen jälkeen kello 16.50.