Pöytyä hakee elinvoimajohtajaa ja talouspäällikköä

0

PÖYTYÄ. Pöytyä etsii uutta elinvoimajohtajaa. Reilun vuoden verran tehtävää hoitanut Katariina Torvinen on irtisanoutunut virastaan 1.6. alkaen, mutta virassa työskentelyn hän on jo lopettanut. Hallintosihteeri Jussi Heinonen on toiminut elinvoimajohtajan sijaisena 15.4. alkaen.

Pöytyän kunnanhallitus on äänestyksen jälkeen päättänyt julistaa viran auki. Hakuaika virkaan päättyy 6. toukokuuta.

Kunnanhallituksessa Matti Salonen (kesk) esitti asian palauttamista uudelleen valmisteluun. Salosen esitystä kannattivat Sinikka Hutko (kd), Vilja Lahti (kesk) ja Joonas Rantala (kok). Äänin 5–4 kunnanhallitus jatkoi kuitenkin asian käsittelyä ja valitsi haastattelutyöryhmän.

Työryhmään valittiin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pentti Wärri, kunnanhallituksen puheenjohtaja Rauno Kajander sekä kunnanhallituksesta Joonas Rantala, Matti Salonen, Mirjami Flemmich (vas) ja Matti Kaurila (kok). Työryhmän sihteerinä toimii hallintojohtaja Paula Pekkola ja puheenjohtajana kunnanjohtaja Anu Helin.

Elinvoimajohtajan sijaiseksi nimetty Heinonen vastaa edelleen myös hallintosihteerin tehtävistä. Elinvoimajohtajan tehtäviä hän hoitaa pääasiallisesti yritysten tukemisessa rahoitushakemusten osalta.

Myös talouspäällikkö haussa

Pöytyälle perustetaan talouspäällikön virka. Talousjohdon tehtävät ovat vuodesta 2017 alkaen olleet kunnanjohtajan hoidossa. Kuntatalouden kurjistuessa Pöytyällä on kuitenkin nähty talousjohdon osaaminen tarpeelliseksi.

Kunnanhallitus on päättänyt perustaa talouspäällikön viran 1.8.2020 alkaen. Virkaan valittavalta vaaditaan soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja vahvaa kokemusta talousjohtamisen tehtävistä.

Pöytyän taloushallinnon palveluissa on tähän asti työskennellyt toimistosihteeri, pääkirjanpitäjä ja taloussuunnittelija. Toisiin töihin siirtyneen pääkirjanpitäjän tehtävät on päätetty siirtää taloussuunnittelijan virkaan.