AURANMAA. Kun koronarajoitusten hieman hellittävät ensi viikolla, alkavat myös Auranmaan Viikkorastit heti maanantaina 1. kesäkuuta.

Viikkorastien järjestelyt poikkeavat jonkin verran totutusta kaavasta. Merkittävin muutos aiempiin kausiin verrattuna on, että rasteilla on vain rastilippu ja koodi, emit-leimasimet puuttuvat. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ajanottoa ei järjestetä. Tällä toimenpiteellä saadaan pienennettyä lähikontaktien määrää.

Täksi kaudeksi järjestäjät laskivat karttamaksun hintaa ja se on nyt viisi euroa, alle 16-vuotiaat pääsevät edelleen ilmaiseksi. Hinnan alennuksella pyritään vähentämään kolikoiden tarvetta. Käteisellä maksavien toivotaan käyttävän setelirahaa.
Karttamaksun voi suorittaa myös yleisimmillä kuntoiluseteleillä sekä niiden mobiilimaksuilla. Lisäksi aktiivisimmille tarjotaan kausimaksua (70 euroa), joka sisältää koko kauden karttamaksut.

Kartanmyyntiaikaa ollaan hieman kutistettu ja se on maanantaisin kello 17–18. Rastit jäävät maastoon kuitenkin koko viikoksi, joten itse voi vapaasti valita ajankohdan, jolloin rasteja lähtee kiertämään. Kartan voi hakea maanantaina myös myöhempää suunnistusta varten tai kartan voi tilata sähköpostitse tiistaista alkaen – tuolloin se tulostetaan itse.

–Muistetaan, että pidetään riittävät turvavälit, ei kosketa rastilippuihin ja noudatetaan muutenkin viranomaisten määräyksiä – ja tietenkin: nautitaan luonnosta ja liikkumisesta, järjestäjät muistuttavat.

Viikkorastien järjestäjinä toimivat tuttuun tapaan Rasti 88, Auran Vannas ja Yläneen Kiri.

Vuoden ensimmäiset Viikkorastit suunnistetaan Marttilassa Lotikonkellarin kartalla maanantaina 1.6. klo 17 alkaen.
Tarkemmat tiedot Rasti 88:n nettisivulta: www.rasti88.fi.