Vanha Elisenvaara katoaa uuden tieltä

0
Elisenvaaran koulumiljöö näytti lintuperspektiivistä tällaiselta ennen purkutöiden aloittamista. Kuva: Kai Peltola

PÖYTYÄ/Kyrö. Uudisrakennuksen tieltä väistyvän ja sisäilmaongelmista kärsineen Elisenvaaran koulurakennuksen purkutyöt alkoivat tällä viikolla. Ensimmäiseksi purkajat keskittyivät rakennuksen sisätiloihin.

–Kaivinkonetöitä ei tehdä vielä tässä vaiheessa. Rakennuksen rungon purkaminen muodostaa suurimman työn, kertoo rakennusliike Hartelan vastaava työnjohtaja Pasi Kirveennummi.

Hartela Länsi-Suomi Oy toimii Elisenvaaran koulurakentamisen pääurakoitsijana. Uudisrakentamista edeltävän purku-urakan hoitaa VS Purku Oy.

Kirveennummen mukaan purettava rakennelma on pääasiassa puurunkoinen, joten kaivinkonetyöt etenevät aikanaan melko joutuisasti.

Aiemmin tehdyssä kartoituksessa ei asbestinkaan osalta ole löydetty mitään tavanomaisesta poikkeavaa.

–Asbestia on lähinnä putkieristeissä rakennuksen tietyillä alueilla.

Purkutyöt pyritään tekemään mahdollisimman pitkälle ennen koulujen syyslukukauden alkua eli heinäkuun loppuun mennessä.

Elisenvaaran nykyisestä koulurakennuksesta jää jäljelle uudempaa tekoa olevat kirjasto ja auditorio sekä lukion siipi, joka myös Monnilana tunnetaan. Tosin vanhasta Monnilasta jää olemaan vain runkorakenne (AVL 7.2.).

–Koulun ruokalaosuus jää myös vielä pystyyn uuden koulurakennuksen valmistumiseen saakka.

Arkkitehti Mikko Uotilan suunnittelema Elisenvaaran koulukokonaisuus rakennetaan betonielementeistä. Kolmikerroksisen rakennuksen kantavana ajatuksena on solurakenne. Luvassa on perinteisiä luokkahuoneita, mutta avattavilla väliseinillä.

Rakennustöiden osalta koulun arvioidaan olevan valmis syksyllä 2022. Urakan kokonaishinta on 12,4 miljoonaa euroa.