Sudet tappoivat parikymmentä lammasta Tarvasjoella

0
Tapio Taavila, Jörgen Hermasson, Pekka Tetri ja Axel Hermansson totesivat hävityksen varmuudella susien tekosiksi.

LIETO/Tarvasjoki. Sudet ovat tappaneet parikymmentä lammasta Tarvasjoen keskustan tuntumassa olevalla laitumella. Laitumella oli yhteensä noin 50 lammasta. Vahingot nousevat vielä tapettuja lampaita suuremmiksi, sillä laiduntajat olivat kantavia uuhia.

Kaikkien susilta säästyneiden ja laitumelta paenneiden lampaiden kuntoa ei vielä perjantaina iltapäivällä ollut ennätettyä tutkia. Ainakin yksi loukkaantunut lammas jouduttiin lopettamaan.

Susien hyökkäys huomattiin perjantaiaamuna, kun laitumelta karannut lammas löydettiin läheisen talon pihasta. Laidun sijaitsee noin kilometrin päässä Tarvasjoen keskustasta kahden Paimionjokeen laskevan sivujoen notkossa. Lähistöllä on asutusta monella suunnalla, lähin noin sadan metrin päässä.

Tuhotyön tekijät ovat varmuudella susia. Tilanteen kävi toteamassa muun muassa Riistakeskuksen riistasuunnittelija Jörgen Hermansson.

 

Lue lisää 9.6.2020 lehdestä