Vuorilinna kaipaa vielä vesiliittymää

0
Vuorilinnan remontti on vesiliittymää vaille valmis.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen Vuorilinnan remontti alkaa olla vesiliittymää vaille valmis. Kun Vuorilinnaa ylläpitävä Tarvasjoen nuorisoseura saa taloon juoksevan veden, voidaan tiloihin myös rakentaa wc-tilat ja keittiö saadaan toimintakuntoon. Tämän jälkeen nuorisoseura voi ryhtyä vuokraamaan Vuorilinnaa.

Nuorisoseuran haaveissa on vesiliittymän rakentaminen tämän vuoden aikana. Ongelmaksi on koitumassa kesäteatterin peruuntuminen tältä kesältä. Kesäteatteri on ollut Tarvasjoen nuorisoseuran ainoa tulonlähde.

–Remonttia ei enää olisi varaa viivästyttää, nuorisoseuran puheenjohtaja Eetu Korpisalo toteaa.

Nuorisoseura anoikin Liedon kunnalta vesiliittymän saamista vastikkeetta. Tähän tekninen lautakunta ei taipunut. Sen sijaan nuorisoseuran vaihtoehtona esittämälle vesiliittymämaksun siirrolle vuoteen 2022 lautakunta oli myötämielinen. Maksusuunnitelmasta on kuitenkin sovittava erikseen Liedon Veden kanssa.

Vesihuoltopäällikkö Aki Teinin mukaan tämänkaltaisia maksusuunnitelmia ei aiemmin ole tehty. Hän kuitenkin uskoo asian olevan sovittavissa, kun sopijaosapuolena on yhdistys.

–Maksusuunnitelma täytyy ratkaista liittymissopimusta tehdessä, hän toteaa.

Korpisalon mukaan nuorisoseura on valmis harkitsemaan myös pankkilainaa vesiliittymän saamiseksi. Johtokunnan kokouksessa asiaa pähkäiltiin maanantaina. Teknisen toimen johtaja Anne Ahtiainen vinkkaa, että nuorisoseura voisi myös hakea kunnalta toiminta-avustusta, jolla kattaa vesiliittymän kuluja.

–Tämä voisi olla sellainen asia, johon toiminta-avustusta myönnetään, Ahtiainen arvelee.

Vuorilinnan vesiliittymän kustannukset ovat yhteensä arviolta noin 2 500 euroa.