Hirvilauman kausi alkaa lauantaina

0
Verner Timonen, Atte Raitaluoma ja Volter Timonen edustavat TarU Hockeyn edustusjoukkueen "juniorikaartia". Kolmikko kertoo tulevansa hyvin toimeen "konkariosaston" kanssa. Kuva: Tuomas Tilkanen

LIETO/Tarvasjoki. Taru Hockeyn edustusjoukkue aloittaa sarjakautensa lauantaina Maarianhaminassa, kun vastaan asettuu paikallinen IFK. Ruotsin sarjasta Suomen puolelle purjehtinut Maarianhamina IFK ei ole sarjan ainut uusi asia, sillä tänä vuonna pelataan aivan uudella sarjasysteemillä.

Tänä vuonna miesten 3. divisioonan lohko 6 on jaettu ylempään ja alempaan lohkoon. Viime kauden hyvän sarjasijoituksen ansiosta Hirvilauma aloittaa kautensa ylemmässä lohkossa 5 muun joukkueen kanssa, joihin lukeutuvat MIFK, Uudenkaupungin Jääkotkat, Kankaanpään Jääkarhut, K-67 ja Salon Kiekkohait.

Kahden runkosarjakierroksen jälkeen, lohkon viimeiseksi jäänyt tipahtaa loppukaudeksi muodostuvaan 4. divisioonaan ja loput jatkavat jatkosarjaan, jonka kahdelle finalistille on luvassa paikka 2. divisioonan karsinnassa.

Hirvilauman päävalmentaja Tomi Jylhä paaluttaa joukkueen tavoitteen olevan ylemmässä loppusarjassa.

–Käytännössä joukkueen pudotuspelit alkavat välittömästi. Lyhyessä sarjassa on luvassa kovia otteluita hyviä vastustajia vastaan ja jokainen piste on todella tärkeä tavoitteen kannalta, Jylhä sanoo.

–Tämän vuoden joukkueessa on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Viime kausina kokeneet pelaajat ovat kantaneet vastuuta tuloksen teosta, mutta tälle rintamalle kaivataan myös nuorista vastuunkantajia.

Juniorityö kantaa hedelmää

Hirvilauman menestys tukeutuu myös yhteistyöhön Taru Hockeyn U-19 juniorijoukkueen kanssa.

–Meillä on käynyt pelaamassa useita U-19 pelaajia, jotka ovat osoittaneet kykynsä pelata tässä sarjassa. Toivottavasti saamme yhteistyön hyvin toimimaan ja saamme paljon kaivattuja apuja junioripuolelta.

Edustusjoukkueen runkopelaajiin kuuluvat Atte Raitaluoma ja Volter Timonen voisivat ikänsä puolesta pelata vielä junioreissa, mutta kummallakin on edustuksen otteluita vyöllään jo parilta viime kaudelta.

–Edustuksessa on hieno pelata. Se oli unelmana joskus junnuna, kun kävi katsomassa edustuksen pelejä. Minua kohdellaan oikein hyvin joukkueessa ja vastuuta tulee juuri sopivasti, toteaa Raitaluoma.

Raitaluoma näkee edustusjoukkueen peleissä selviä eroja junioripeleihin.

–Kaksinkamppailu tilanteet ovat haastavampia, kiekko liikkuu enemmän ja on taitavampia vastustajia.

Vahvistusta myös konkariosastolle

Kuluvan vuoden tammikuussa Hirvilaumaan saatiin kovan luokan pelimies, kun raumalaislähtöinen Samuli Valvisto houkuteltiin mukaan joukkueen toimintaan. Muutaman vuoden pelaamatta ollut Valvisto on pelannut parhaimmillaan jopa Mestiksen Kiekko-Vantaassa, jossa mies kantoi kapteenin viittaa kaudella 2014–2015.

Nykyään Liedossa perheineen asuva Valvisto on viihtynyt kodin lisäksi hyvin myös hallilla.

–Olen viihtynyt pukukopissa ja jäällä oikein hyvin. Meillä on hyvä sekoitus nuoria miehiä ja vanhempaa kaartia. Jäällä nuoret jaksavat painaa ja vanhat rauhoittaa peliä. Pukukopissa on virkistävää kuulla nuorison juttuja niin pysyy homma värikkäänä, Valvisto kehuu.
Tuomas Tilkanen