Osuuspankkien fuusiohanke etenee – Nimeksi tulossa OP Vakka-Auranmaa

0

AURANMAA, MYNÄMÄKI, NOUSIAINEN. OP Auranmaa ja OP Mynämäki-Nousiainen suunnittelevat yhdistymistä huhtikuun lopussa. Uuden pankin nimeksi tulisi OP Vakka-Auranmaa.

Osuuspankkien mukaan yhdistymisellä on tarkoitus vahvistaa pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

Pankin kotipaikka olisi Mynämäki ja hallintokonttorina toimisi Auran konttori. Toimipaikat olisivat Mynämäki, Nousiainen, Aura, Marttila, Paattinen, Pöytyä ja Tarvasjoki.

Kummankin pankin henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä uuden pankin palveluksessa, eikä yhdistyminen aiheuta henkilöstövähennyksiä.

Kokoluokaltaan uusi pankki olisi OP Ryhmän 140 osuuspankin joukossa eri tunnusluvuilla mitattuna 21. suurin.

–Kummankin pankin hallitukset näkevät, että yhdessä meillä olisi mahdollisuus rakentaa vahva ja alueellinen tulevaisuuden osuuspankki, jolla on vankat juuret maaseudulla, kertoo OP Mynämäki-Nousiaisten hallituksen puheenjohtaja Jari Viitasalo.

Pankkien hallitukset allekirjoittivat 31.8. järjestely- ja sulautumisasiakirjat. Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä 26.11. kummankin pankin edustajiston kokouksessa.

Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, kaupungistuminen, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Kumpikin pankki on taloudeltaan vahva, mutta toimintaympäristön muutos haastaa asiakasliiketoiminnan kannattavuuden, pankit sanovat tiedotteessaan.

–Olen vahvasti sitä mieltä, että yhtenä pankkina selviytyisimme sääntelystä ja sen tuomasta byrokratiasta paremmin ja näin asiakaspalvelulle vapautuisi enemmän aikaa, jatkaa OP Auranmaan hallituksen puheenjohtaja Jukka Hollo.

–Tällä hetkellä olemme samankokoisia keskisuuria osuuspankkeja, mutta yhdessä ja entistä suurempana pankkina voimme paremmin vaikuttaa alueella toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin perustehtävämme mukaisesti, Viitasalo ja Hollo kertovat.

OP Auranmaan toimitusjohtaja Tuomo Jokinen sanoo, että pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen on jatkunut kiihtyvällä nopeudella. Tästä johtuen asiakastyöhön ei ole kyetty vapauttamaan riittävästi aikaa.

–Hallinnollisten töiden nykyistä tehokkaampi organisointi parantaisi merkittävästi uuden pankin kustannustehokkuutta ja siten kilpailukykyä sekä vapauttaisi aikaa asiakaspalveluun kaikissa kanavissa. Suuremmassa pankissa voisimme tarjota nykyistä paremmin myös erityisasiantuntemusta vaativia palveluja, Jokinen muistuttaa.

FAKTA: OP Vakka-Auranmaa

Henkilöstö 59,7
Tase 886 milj. euroa
Asiakasliiketoiminta 1 612 milj. euroa
Omistaja-asiakkaita 23 727
Asiakkaita 42 509
Omat varat 158 milj. euroa