Auranmaan ja Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankit yhdistyvät ensi keväänä

0

AURANMAA. OP Auranmaan ja OP Mynämäki-Nousiaisten edustajistojen kokoukset hyväksyivät torstaisissa kokouksissaan pankkien yhdistämisen. Uusi OP Vakka-Auranmaa aloittaa toimintansa 1.5.2021.

Pankkien antaman tiedotteen mukaan yhdistymisellä vahvistetaan pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

–Pankkiemme hallitukset tekivät yhdistymisvaihtoehdosta perusteellisen selvityksen ja esittivät yksimielisesti yhdistymistä oman pankkinsa edustajistolle. On hienoa, että molempien pankkien edustajistot hyväksyivät yhdistymisen ja nyt pääsemme yhdessä rakentamaan uutta pankkia, Auranmaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jukka Hollo iloitsee.

Auranmaan ja Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankit ovat samankokoisia keskisuuria osuuspankkeja.

–Pankeilla on selkeä yhteinen tahtotila vahvistaa alueen elinvoimaa sekä niin lähellä kuin kauempanakin asuvien omistaja-asiakkaidemme palveluita tulevaisuudessa. Yhdessä ja entistä suurempana pankkina voimme paremmin vaikuttaa alueella toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin perustehtävämme mukaisesti, Hollo ja Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jari Viitasalo sanovat.

Auranmaan Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomo Jokinen toteaa pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristymisen jatkuvan kiihtyvällä nopeudella. Hänen mukaansa asiakastyöhön ei ole tästä johtuen kyetty vapauttamaan riittävästi aikaa.

–Hallinnollisten töiden nykyistä tehokkaampi organisointi parantaa merkittävästi uuden pankin kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä sekä vapauttaa aikaa asiakaspalveluun kaikissa kanavissa. Suuremmassa pankissa voimme tarjota nykyistä paremmin myös erityisasiantuntemusta vaativia palveluja, Jokinen sanoo.

Pankkien yhdistyminen ei tiedotteen mukaan aiheuta henkilöstövähennyksiä. Auranmaan Osuuspankki on kuitenkin jo aiemmin tehnyt päätöksen toimipisteidensä karsimisesta. Pöytyän, Marttilan, Tarvasjoen ja Paattisten konttorit suljetaan toukokuussa 2022, jolloin näiden konttoreiden toiminta keskitetään Auraan. Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankilla on kaksi konttoria, joiden kummankin toiminta on Jokisen mukaan jatkumassa. Uuden Vakka-Auranmaan Osuuspankin kotipaikaksi tulee Mynämäki.

Omistaja-asiakkaat säilyttävät heille kuuluvat oikeudet ja asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen johdosta.