Monen toimen Eemeli Heinonen pisti 4H-yrityksen pystyyn

0
Toistaiseksi Eemeli Heinosen menopelinä työkeikoille toimii traktori. Hän kertoo toimialueekseen Marttilan lisäksi Tarvasjoen, Vaskion ja Kosken läntisen puolen.

MARTTILA. Maaliskuussa 17 vuotta täyttävä, marttilalainen Eemeli Heinonen ei pelkää tarttua toimeen. Marttilan Monitoimi 4H-yrityksen vastikään perustanut nuori mies kertoo kerryttäneensä vaikka minkälaista kokemusta niin maatalousalalta, pihatöistä kuin eläintenhoidostakin. Myös imuri, moppi ja kauppakassit pysyvät hänen käsissään.

Esimerkkinä Eemeli vinkkaa olleensa jo neljänä kesänä parilla maatilalla töissä, missä tutuiksi ovat tulleet heinätöiden lisäksi monet muut perushommat. Myös hevosen- ja pieneläinhoito luonnistuu, sillä kotoa löytyy niin poneja kuin kissoja ja koiriakin. Lisäksi Eemeli on harrastanut ratsastusta jo viiden vuoden ajan.

Näin talvisin Eemeli on valmis auttamaan pihojen lumitöissä, ja kesäisin sujuu nurmikonleikkuu.

–Lähtökohtana on, että teen asiakkaan kalustolla työt, mutta minulla on valmius myös omaan traktoriin, hän toteaa.

Kaiken muun ohella Eemeliltä käy kodin perussiivouksen lisäksi autojen puunaus niin sisältä kuin ulkoa.

–Olen tähän mennessä pessyt ja siivonnut parikymmentä autoa, hän laskeskelee.

Yrittäjyys kiehtoo

Eemeli kertoo yrittämisidean lähteneen halusta kokeilla, onko itsensä työllistäminen hänen juttunsa. Tällä hetkellä hän uskoo vakaasti siihen, ja tulevaisuudessa hän aikoo laajentaa toimenkuvaansa talonrakennuspuolelle, sillä menossa ovat alan opinnot Salon seudun ammattiopistossa. Hän kehuu opintojen tukevan mukavasti hänen yrityksensä monipuolisuutta, sillä sieltä hän saa hyvän pohjan remontti- ja asennustyölle.

Yrittäjyys ei ole sinänsä Eemelille tuttua, sillä yksikään hänen perheenjäsenensä ei ole aiemmin tienannut itsenäisesti leipäänsä. Hän halusi kuitenkin lähteä rohkeasti kokeilemaan, koska tällä hetkellä rahaa kuluu muun muassa omiin harrastuksiin, joihin lukeutuu hevosten lisäksi erilaisten koneiden korjaaminen.

–Nytkin on autoprojekti kesken pihalla.

Parhaiten Eemeli ehtii tekemään töitä viikonloppuisin ja kesälomilla, mutta Marttilan keskusta-alueella hän ehtii piipahtaa arki-iltoinakin.

–Toimialueeni on Marttilan lisäksi Tarvasjoki, Vaskio ja Kosken läntinen puoli, hän kertoo ja sanoo tällä hetkellä liikkuvansa traktorilla, mutta maaliskuun jälkeen toivottavasti jo omalla Volvolla.

–Täytän silloin 17, ja yritän saada ikäpoikkeusluvan ajokorttiin, hän valottaa suunnitelmiaan.

Eniten Eemeli uskoo ainakin näin aluksi saavansa siivous- ja pihatyökeikkoja.

–Varmasti vanhukset ja isot perheet tarvitsevat apua siivoamisessa ja vaikka lumitöissä, hän pohtii.

Hän uskoo töitä piisaavan, sillä ainakaan toistaiseksi ei ole tullut samankaltaista yritystä vastaan.

–Tällaisia pienten hommien tekijöitä ei mielestäni ole näillä seuduilla.