Kraapin silta Kyrössä uusitaan kesällä

0
Kraapin vanhat sillat Ollilantiellä Kyrössä puretaan ja ne korvataan teräsputkisillalla ensi kesänä.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kraapin silta ja kevyen liikenteen silta Kyrössä Ollilantiellä (mt 2253) uusitaan ensi kesänä teräsputkisiltana. Siltaremontin kustannusarvio on noin 400 000 euroa.

Varsinais-Suomen ely-keskus tiedottaa, että vanhojen siltojen purkutyön ja uuden sillan asentamisen aikana liikenne Kraapin siltapaikalla joudutaan katkaisemaan noin kahden viikon ajaksi ja ohjaamaan kiertotielle yleisiä teitä pitkin.

Varsinais-Suomessa peruskorjataan tai uusitaan tänä vuonna kolme siltaa. Maakunnan siltojen ja laivalaitureiden korjauksiin käytetään noin kymmenen miljoonaa euroa.

Varsinais-Suomen alueella on 1 127 siltaa, joista huonokuntoisia on 107.
Siltojen kunnon heikkeneminen on jatkunut jo vuosia ja huonokuntoisten siltojen määrä kasvaa joka vuosi. Sekä Varsinais-Suomessa että Satakunnassa on useita korjauskustannuksiltaan suuria siltakohteita odottamassa korjausrahoitusta.

–Huonokuntoisten siltojen ohella Varsinais-Suomessa on 37 painorajoitettua siltaa, jotka haittaavat etenkin raskaita kuljetuksia. Tämä on suhteessa enemmän kuin muualla maassa. Kuntoperusteisia sillankorjaustarpeita on kuitenkin niin paljon, ettei rahoitus riitä painorajoitettujen siltojen korjaamiseen tai uusimiseen. Sillan huono kunto tai kantavuuspuutteet eivät aina näy tielläliikkujille, kerrotaan ely-keskuksesta.