Måns Broman, vko 12

0
Måns Broman

Nimi, ikä, kotipaikka, ammatti/työ
–Måns Broman, 27, Salo, alueneuvoja, Metsänhoitoyhdistys Salometsä

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?
–Hyvälle tuulelle saa erilaisten urheilulajien kokeilu varsinkin hyvien ystävien seurassa. Uusimpana lajina padel. Korona-aika vienyt miehen myös frisbeegolf-radoille.

Mikä ärsyttää?
–Olen 100% kesäihminen, joten koen pimeät talvet todella ärsyttävinä. Vallitseva koronatilanne ärsyttää myös.

Minkä taidon haluaisit oppia?
–Jonkin musiikkisoittimen oppiminen voisi olla ihan mukava taito oppia. Valitettavasti kärsivällisyys ei siihen riitä. Parempi vaan pysytellä asioissa, mitä valmiiksi osaa ja kehittää niitä.

Ketä tai mitä haluaisit kiittää tai kehua?
–Tässä vaiheessa on hyvä kiittää Metsänhoitoyhdistys Salometsää ja toiminnanjohtaja Olavi Pitkästä. Olen parin vuoden aikana jatkanut töiden ohella metsäalan opintoja yliopistossa ja työpaikalla ollaan oltu tähän asiaan liittyen todella joustavia ja tuettu minua opinnoissani. Nyt kun opinnot rupeavat olemaan hyvällä mallilla sain myös vastuullisempaa työtehtävää Marttilan, Tarvasjoen ja Karinaisen alueneuvojana.

Minkä asian eteen olisit valmis tekemään talkootyötä?
–Yhteisen hyvän eteen tehdään jatkuvasti talkootyötä, mikä on hyvä. Itsekkäästi ajateltuna jalkapallojoukkueessa, jossa pelaan tarvittaisiin uuden pallot, joten varmaan sitten niitä varten pitäisi talkoita harrastaa.

Minkä paikan esittelisit kotikunnastasi vieraille?
–Salon Urheilupuisto on tällä hetkellä varmaan yksi kaupungin suurimmista ylpeydenaiheista. Vieraan voisi viedä vaikka Vilpas Vikingsin koripallo-otteluun Salohalliin (jos koronaa ei olisi). Vaihtoehtoisesti retki Teijon kansallispuistossa.

Kenestä tai mistä aiheesta haluaisit lukea lehtijutun?
–Metsäalasta on aina mielenkiintoista lukea lehtijuttuja. Mielenkiintoista olisi lukea erityisesti metsänomistajien suhtautumista metsiinsä ja metsänhoitamiseen, sillä esimerkiksi avohakkuut ovat olleet viimevuosina poliittisesti kuuma peruna.

Edellinen viikon henkilö halusi kysyä sinulta: mitä meinaat tehdä kun korona on selätetty?
–Ulkomaanmatka olisi kiva. Ensimmäisenä kuitenkin menisin varmaan töissä lounasravintolaan lounaalle.

Mitä kysyisit seuraavalta viikon henkilöltä?
–Mikä on ollut sinun menetelmäsi selviytyäksesi korona-arjesta?