Auran iltatorille saadaan bussipysäkeiltä kierrätetyt katokset

0
Marjo Suvanto (takana), Marika Seppä ja Katja Aalto maalaamassa entisistä bussipysäkkien katoksista katoksia Auran iltatorin myyjille.

AURA. Kävelylenkki ystävän kanssa voi ratkaista monta ongelmaa. Tai ainakin se ratkaisi Mase Designin Marika Sepän haaveilun Auran iltatorille saatavista katoksista. Seppä oli kertonut toiveestaan Marjo Suvannolle, joka sitten yhteisellä iltakävelyllä keksi, että kunnan varastolla maanneet bussipysäkkien katokset voisi valjastaa tähän tarkoitukseen. Ei kun siis tuumasta toimeen.

Kunta antoi varastolla viruneet käytetyt bussikatokset Auraamon Kesäkauppaa pyörittävälle Elävän virran yhdistykselle ja Peltsin kalan Ilpo Peltonen siirsi ne varastolta Auraamolle Kesäkaupan yrittäjien kunnostettavaksi. Kunnostettavana on kaikkiaan viisi kappaletta katoksia, joita torikauppiaat voivat vuokrata käyttöönsä. Kunnan nettisivuilta löytyy kaavake katoksen vuokraamiseen.

–Nämä suojaavat pieniltä kesäisiltä sateenripsuilta, Seppä sanoo ja kertoo, että ensi vuoden kesäksi katoksia voidaan käyttökokemusten perusteella muokata toiveiden mukaan.

Nyt kunnostajien on tyydyttävä vain maalaamiseen, sillä iltatori on avautumassa jo viikon päästä 1. kesäkuuta. Sepän mukaan toiveita on tullut erivärisistä katoksista ja aikeissa oli, että katoksiin olisi Maalaus- ja verhoilutyö Muuraalin Katja Aallon ohjauksessa ootrattu vanhaa ladonseinää muistuttavaa kuviota. Kireän aikataulun vuoksi näistä suunnitelmista toistaiseksi luovuttiin. Maalattavat värit antavat kuitenkin hyvän pohjan toteuttaa jotain muuta ensi kesäksi.

Entuudestaan katoksissa ei Sepän mukaan ollut graffiteja tai muita taiteiluja, vaan katokset olivat melko siistissä kunnossa. Tehtävää on silti riittänyt, sillä vanhaa maalia on tarvinnut hioa ja ennen hiontaa on pitänyt poistaa katoksien puuosista niittejä. Vuosien varrella katoksiin onkin ennätetty niitata useampia mainoksia.

–Otin niittejä irti varmaan 300 grammaa. Yksi koko päivä siihen meni ja silti vielä jotakin jäi, Seppä naurahtaa.

Suvanto toivoo, että hänen ideastaan otettaisiin koppi muuallakin ja vanhat bussikatokset kierrätettäisiin uusiokäyttöön.