Laululava saa kaverikseen laiturin ja terassin

0
Suurin osa katsomosta on valmis ja lavastakin perusteet, mutta varsinainen lava odottaa vielä puutavaran toimituksia. Hannele Tanner-Penttilä, Pasi Kullanmäki, Ismo Litva, Marika Seppä ja Matti-koira voivat olla tyytyväisiä projektin etenemiseen. (Kuva: Asko Virtanen)

AURA. Aurajoen penkalle osuuspankin rakennuksen taakse nousevan laululavan rakennustyöt ovat aikataulussa. Katsomo on suurimmaksi osaksi valmis, samoin portaat. Lavan runko on tehty, mutta kansi odottaa vielä puutavaraa.

–Tässä tehdään kuntalaisille yhteistä olohuonetta ja pääsyä Aurajoen rantaan. Myös nuorisolla on mahdollisuus käyttää lavaa kokoontumiseen, kunhan kaikki käyttäytyvät vastuullisesti, kertoo LC Aura/Sisun presidentti Pasi Kullanmäki.

Lava on saamassa myös kavereita. Kunta rakentaa törmän päälle WC- ja kioskirakennusta, jonka on tarkoitus palvella niin Aurajoen matkailutietä kuin laululavaakin. Rantaan on tulossa laituri ja terassi erillisenä projektina. Tarkoitus on, että myös Sup-laudat löytävät paikkansa laululavan rannasta.

–Avajaiset pidetään 17. heinäkuuta, lupaa klubin rahastonhoitaja Hannele Tanner-Penttilä.

Hän on toiveikas sen suhteen, että toukokuun puolivälissä tulevat uudet korona-ohjeistukset sallivat myös kokoontumiset niin, että avajaisia päästään pitämään heinäkuun puolivälissä niin kuin on suunniteltu.

Avajaisia on tulossa kaksin kappalein. Toinen päivällä ja toinen illalla. Iltatilaisuuteen on tulossa stand up -koomikoita, mutta tarkoitus on, että paikkakunnan omat yhdistykset näkyvät myös avajaisten ohjelmassa.

Lava nousee suurimmaksi osaksi EU-rahalla. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on vähän yli 45 000 euroa. Leader-rahaa sille saatiin lähes 30 000, loppu 15 000 on katettava itse talkootyöllä. Rahaa on kerätty muun muassa rintanapeilla ja omenajuomalla.